İki Takım İçin De İyi Bir Hazırlık Maçı

0
451

TK Çeyrek Final – 04.02.2009
Beşiktaş 3 : 1 MP Antalyaspor

Antalyaspor’un turu geçme umudu Antalya’da bitmişti. İstanbul’da Beşiktaş’ı  üç farklı golle geçmeyi ne Şifo ne de Antalya’lı oyuncular düşünmüyor olacak ki, sahaya yedek ve genç ağırlıklı bir kadro ile çıktılar. Sanıyorum, haftaya oynayacakları Denizlispor maçını düşünüyorlardı. Denizlispor’la oynayacakları lig maçı onlar için hayati önemdeydi.

Maçın daha üçüncü dakikasında Beşiktaş, Bobo’nun penaltı golü ile öne geçince, Antalyaspor için Kupa faslı kapanmış oldu. Bu dakikadan sonra maç her iki takım için de bir antreman maçına dönüştü. İlk yarıda atılan goller maçın sonucu oldu. İkinci yarıda her iki takım da bitse de gitsek havasında oynadılar. Seyirci de zaten daha fazlasını beklemiyordu. Taraftardaki Şifo sevgisi o kadar büyük ki, Beşiktaş’ın daha farklı bir skorla maçı kazanması seyirciyi mutlu etmeyecekti.

Mustafa Hoca da Şifo Mehmet gibi düşünmüş olmalı ki, ilk onbirinde yeni transferleri Ernst ve Erkan Zengin’e yer verdi. Ernst, ilk maçı olmasına rağmen çok iyi bir futbol ortaya koydu. Topa yerinde müdahale edip, zamanında kademeye giriyor. Daha da önemlisi, topu çok olumlu bir şekilde oyuna sokuyor. Beşiktaş’ın orta sahadaki en büyük eksikliklerinden biri de buydu. Ne Cisse ne de Uğur İnceman topu olumlu bir şekilde oyuna sokamıyorlardı. Henüz Ernst hakkında konuşmak erken ama Beşiktaş’ın orta sahasını rahatlatacağını söylemekte bir sakınca görmüyorum.

Erkan Zengin ise istekli ve çok hızlı bir oyuncu. Ama sinirlerine hakim olamayan bir yapısı var. Hırsını sadece oyuna konsantre edebilirse Beşiktaş’ta uzun seneler forma giyebilir. Ama bu hırsını rakibe karşı da kullanırsa çok fazla kart görür. Maçın son bölümlerinde, auta çıkmakta olan topu oyunda tutamayınca rakibin ensesine vurmasını hakem göremedi. Görse, doğrudan kırmızı kartla oyundan ihraç edebilirdi. Bu hırsını frenleyemezse, çok kısa zamanda Erman ve Şansal’ın diline düşer ve hakemlere hedef gösterilir. Ondan sonra da hakemler, hiç çekinmeden her pozisyonda kartlarını bolca Erkan’a kullanırlar.

Holosko sakatlanıp oyundan çıkana kadar resmen sahada yürdü. Bu çocuğun ne derdi var anlamış değilim. Serdar özken ise her maç daha iyi oynamaya başladı. Ancak halen topu ayağında tutma sevdasından kurtulamıyor. Ancak 36. dakikada öyle bir gol attı ki, jeneriklere girebilecek güzellikteydi.

Beşiktaş’ın önünde önemli bir Konyaspor deplasmanı var. Konyaspor nerdeyse takımını devre arasında yeniledi. Bu yeni oyuncular kendilerini kanıtlamak için canlarını dişlerine takacaklar. İnşallah Denizli ve futbolcular Konyaspor’u hafife almazlar. Şampiyonluk yarışından kopmamak için Beşiktaş’ın artık puan kaybetme lüksü yok.

Bu Kupa yıllardır Beşiktaş’ın Avrupa’ya açılmasında önemli bir basamak oluyor. Bu sene inşallah bu Kupa’ya ihtiyaç duymadan, Avrupa’ya şampiyon ünvanı ile gider. Yarı Final hayırlı olsun.

Beşiktaş:3 – Antalyaspor:1
04.02.2009

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: BJK İnönü
Hakem: Bülent Yıldırım, Gökhan Memişoğlu, Mustafa Sönmez, Zafer Demir.

Beşiktaş: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, Uğur İnceman, Erkan Zengin, Bobo, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan (Dk.71 Tello), Holosko (Dk.77 Yusuf Şimşek), Zapotocny, Fabian Ernst (Dk.65 Cisse)

Yedekler: Rüştü Reçber, Cisse, Sivok, Nobre, Tello, Yusuf Şimşek, İbrahim Toraman

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Antalyaspor: Fevzi, Yalçın, Şenol, Ahmet, Ali Zitouni, Apdullah (Dk.88 Timur), Kaber (Dk.82 Fatih), Korhan, Volkan, Uğur (Dk.46 Sedat), Musa.

Yedekler: Polat, Sedat, Burak, Timur, Ertuğrul, Fatih, Hüsyin

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Sarı Kartlar: Bobo (Dk.47), Tello (Dk.86)
Uğur Kavuk (Dk.3), Şenol (Dk.47) Antalyaspor

Goller: 3. dakikada Bobo, penaltıyı gole çevirerek Ekibimiz’i 1-0 öne geçirdi.

15. dakikada Serdar Özkan’ın pasına hareketlenen İbrahim Üzülmez, rakip savunmadan kurtularak ceza sahasına girdi ve kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldı. Üzülmez’in vuruşunda top ağlarla buluştu ve Ekibimiz 2-0 öne geçti.

36. dakikada Serdar Özkan, sol çaprazdan kalecinin üzerinden aşırtarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu (3-1).


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here