Rüştü ve Nobre’den Özür Diliyorum

0
379

07.11.2008
Beşiktaş 5 : 2 Kocaelispor

Öncelikle taraftarına teşekkürle başlayalım yazımıza. Bir hafta önce Kayserispor’a yenilmişsin. Liderlik gitmiş. Üstelik günlerden Cuma. Tüm bu verilere karşın trübinleri tıklım tıklım dolu ve hiç susmadan takımını destekleyen bir seyirci topluluğu. Üstelik Beşiktaş 2-0 geriye düştüğünde bile susmayan, takımını destekleyen bir seyirci topluluğu. İşte özlenen Beşiktaş ruhu bu !

Gelelim maçın analizine; Beşiktaş yine çok kolay iki gol yedi. Hem de 2 dakika arayla. Aklı evvel spor yazarlarımız suçu hemen defans oyuncularına atacaklardır. Çünkü işin en kolay yolu bu. Mustafa Hoca üçlü defansla oynatıyor takımı. Defanstaki oyuncularımıza bir göz atalım o zaman; İbrahim Toraman, Zapatocny ve Sivok. Bence bu üçlü Türkiye’nin en iyi savunma hattı. O zaman  sorun savunmada değil, sorun orta sahada.

Mustafa Hocanın sisteminde, orta saha oyuncuları hep birlikte savunma yapıp hep birlikte hucuma çıkmak zorundalar. Ancak bu düşünce sahada gerçekleşmiyor. Tello’nun savunma isteği yok gibi. Geri gelip savunmaya çok fazla yardımcı olmuyor. Delgado ise ya geride oynayıp, ileri hiç çıkmıyor, ya da ileri çıkıp geri gelmiyor. Orta sahadan defansa katkıda bulunan tek oyuncu Cisse. Kenarlarda oynayan İbrahim Üzülmez ve Ekrem ise hucuma çıktıklarında çok geç geri geliyorlar. Kontra ataklara karşı her ikisinin aynı anda ileri çıkmaması gerekir. Bu temel kuralı unuttukları anda Beşiktaş 2 gol birden yedi.

Kocaelispor kadro sorunu yaşayan bir takım. Parasızlıktan yabancıları kaçmış. Maça 2.ligden gelen oyuncuları ile çıktılar. Ama sahada tam bir takım ruhuyla mücadele ettiler. Yenilen 2 gole rağmen Beşiktaş taraftarının umudunu kaybetmemesinin bir nedeni de bu durumun farkında olmalarıydı. Sahadaki Kocaelispor 5-0 bile öne geçse Beşiktaş bu maçı alacak kapasitedeydi.

Ancak bu skor kimseyi yanıltmasın. Bu futbol ile ligin dişli takımları karşısında Beşiktaş çok zorlanır. Bir an önce Delgado’ya alternatif bir oyuncu alınmalı. Mevcut durumda ne Delgado’yla oluyor ne de Delgado’suz. Bakmayın attığı şık gole, o golü atana kadar o kadar çok top kaptırıp, o kadar çok hata yaptı ki, diğer oyuncular 90 dakika boyunca onun hatalarını telafi etmek için oynadılar.

Son beş yılda yapılan transferler içinde en çok Nobre ve Rüştü’yü kabullenmekte zorlanmıştım. Çünkü bu iki futbolcu da FB ile özdeşleşmiş futbolculardı. Ama her iki futbolcunun da profesyonellikleri karşısında saygı ile eğiliyorum. Nobre her maç kazanma hırsını sahaya yansıtıp, arkadaşlarını ateşlemeye çalışıyor. Her maç rakip oyuncular tarafından nerdeyse bir araba dayak yiyor. Toroğlu ve Büyüka tarafından adı “numaracıya” çıkartıldığından hakemler Nobre’ye yapılan faülleri görmezden geliyorlar. Nobre buna rağmen isyan etmeden mücadelesini sürdürüyor.

Rüştü ise tartışmasız Türkiye’nin en iyi kalecisi. Olgunluğunun zirvesinde Beşiktaş’a geldi. Kalede duruşu bile güven veriyor. Rakiplerin ve hakemlerin de saygı duyduğu bir oyuncu. Geçen sene Trabzon’da haksız yere atıldığında gösterdiği olgunluk ve saygılı tepkisi bile onun Fair-play ödülü olması için yeterlidir. Transfer edildikleri dönemdeki olumsuz düşüncelerim nedeniyle Hem Rüştü’den hem de Nobre’den özür diliyorum.

Toroğlu ve Büyüka bir dönemler Zago ve Giunti’yi nerdeyse potansiye katil ilan etmiş ve her maç onların yaptığı faülleri abartılı bir şekilde tartışıp, hakemlere hedef göstermişti. Bu tezgahlarında çok da başarılı olmuş, nerdeyse Zago ile Giunti’yi top oynayamaz hale getirmişlerdi. Son 2 yıldır ise gösterdikleri hedef İbrahim Üzülmez ile Nobre. Bu iki futbolcu sahada devamlı hakemleri aldatmaya yönelik hareketler yapıyorlarmış, her hareketleri “gizli” faülmüş de hakemler görmüyormuş. Bu demeçlerden destek alan hakemler Üzülmez ile Nobre sahada dayak yese görmezden geliyorlar. Buna karşın en masum şarjların da bile düdük çalmaktan kaçınmıyorlar. Toroğlu ve Büyüka’nın Lugano hakkında tek söz söylediğini duyan var mı acaba? Asıl potansiyel katil(!) Lugano sahada bin türlü infaz (!) yapıyor ama gören yok.

Son söz Beşiktaş taraftarına; Bugüne kadar her türlü politik mesajınızı gülümseyerek izlemiştim ama Hüseyin Üzmez ile ilgili protestonuza katıla katıla güldüm. Allah da sizi güldürsün.

Beşiktaş:5 Kocaelispor:2
07.11.2008

MAÇIN AYRINTILARI

Hakemler: Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Kemal Yılmaz, Koray Gençerler (4. Hakem)

Beşiktaş: Rüştü, Cisse (Dk. 55 Gökhan Zan), Sivok, Delgado, Nobre, Tello (Dk. 81 Serdar Özkan), Ekrem, İbrahim Üzülmez, Holosko (Dk. 80 Bobo), Zapotocny, İbrahim Toraman

Yedekler: Hakan, Serdar Kurtuluş, Gökhan Zan, Uğur, Bobo, Aydın, Serdar Özkan

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Kocaelispor: Serdar Kulbilge, Volkan, Semavi, Hamza (Dk. 79 Bülent) , Kemal, Taner, Tolga, Murat, Musa, Serdar Topraktepe (Dk. 78 Serhat Akın), Ufuk

Yedekler: Metin, Ahmet Dursun, Umut, Serkan, Muhammet, Serhat Akın

Teknik Direktör: Yılmaz Vural

Sarı Kart: Kemal (Dk. 11), Hamza (Dk. 40), Sivok (Dk. 75)

Goller: 15. dakikada gelişen Kocaelispor atağında defansın arkasına iyi sarkan Taner, köşeden sert vurdu ve Kocaelispor 1-0 öne geçti.

16. dakikada yarı alanından uzun topla çıkan rakibimizde ilk golün sahibi Taner hızla çizgiye doğru indi. Taner’in soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde bomboş bekleyen Semavi kafayla topu filelere göndererek durumu 2-0 yaptı.

29. dakikada Takımımız, Tello’nun düşürülmesiyle ceza sahasının solundan serbest vuruş kazandı. Delgado’nun kaleye doğru kullandığı frikikte Nobre topu kafayla kaleye bıraktı ve fark 1’e indi (2-1).

43. dakikada savunmamızdan gelen uzun topu iyi takip ederek, rakip defansın arkasına iyi sarkan Holosko, çok hızlı bir şekilde ceza sahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve sert vurarak skoru eşitledi (2-2).

67. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Delgado, rakibinden mükemmel sıyrıldı ve harika bir şutla galibiyeti getiren golü attı (3-2).

72. dakika çok iyi paslaşarak ceza sahasına yaklaşan Takımımız’da Nobre on sekizin dışından mükemmel vurdu ve durum 4-2 oldu.

92. dakikada Serdar Özkan’la hızlı bir şekilde rakip yarı ceza sahasına doğru gitti. Serdar, sol taraftaki Bobo’ya bıraktı. Bobo önüne geçen rakibini kolay geçti ve skoru 5-2 yaptı. Bu gol aynı zamanda Brezilyalı Futbolcumuz’un Beşiktaş’taki 50. golü oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here