Tribünlerde Neler Oluyor?

0
429

06.10.2008
Beşiktaş 2 : 1 Hacettepe

Son bir haftadır taraftar web sitelerinin pek çoğunu ziyaret ettim. Çarşı grubunun resmi web sitesi Forza Besiktaş (www.forzabesiktas.com)  sitesinde ilginç bir anket sonucu ile karşılaştım. Ankete toplam 1300 kişi katılmış. Hata payı olasılığı açısından yeterli bir örneklem büyüklüğü. Şayet aynı kişinin birden fazla anket doldurma hakkı kısıtlanmışsa, bu site üyelerinin görüşlerini yansıtabilecek bir anket çalışması olduğunu söyleyebilirim.

Anket sonuçlarından biri Ertuğrul Sağlam’ın, diğeri ise Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun kalıp, gitmesiyle ilgili idi. Ankete katılan site üyelerinin %77’si Ertuğrul Sağlam’ın, %81’i ise Demirören ve yönetiminin gitmesi yolunda görüş bildirmişlerdi. Hacattepe maçına giderken bu sonuçlar verdı kafamda. Taraftarın tavrını merak ediyordum. Bu anket sonuçlarına göre müthiş bir protesto gösterisi yapılacağını zannediyordum.

Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin sahaya çıktığında tribünlerden protesto sesleri yükselmeye başladı. Ancak kapalının ortası, yani Çarşı grubunun kalbi derhal bir Beşiktaş marşı söylemeye başladı. Tribünler ne zaman protesto için seslerini yükseltmeye çalışsa bu koro hemen devreye girdi ve diğerlerini “ustaca” susturdular. Takımın morali bozulsun istemiyorlar herhalde, diye düşündüm. Ama aynı tavır maç biitiminde de devam edince kafam karışmaya başladı;

Acaba tüm söylenenler doğru muydu?

Acaba gerçekten Çarşı’nın kalbi ile Demirören arasında “duygusal” bir bağ mı vardı?

Bu tribün liderleri yaz aylarında Çarşı’yı fesh ettiklerini deklare edip istifa ettiklerini bildirmişlerdi. Çarşı’nın fesh edilemeyeceğini görüp, geri dönmüşlerdi. Keşke dönmesler miydi?

Beşiktaş tribünlerinde neler oluyor anlayamıyorum!

Gelelim maçın analizine; Ağır yenilgilerden sonraki ilk maç, hem futbolcular hem de teknik heyet için çok zordur. Bir de bu maç kendi sahanda ve taraftarının önündeyse bu zorluk ikiye katlanır. Beşiktaş’lı futbolcular da bu psikoloji ile sahaya çıktılar. Ertuğrul Sağlam yine ilginç bir kadroyla sahaya sürdü. İlk onbirde Batuhan vardı. Batuhan çok genç ve çok tecrübesiz bir oyuncu. Ancak gelecek vaad ediyor. Bu tür oyuncuları ilk onbirde sahaya çıkarıp, sonra oyundan aldığınızda hem taraftar gözünde küçük düşürür hem de oyuncuyu demoralize edersiniz. Allahtan Batuhan daha 6. dakikada bir gol attı da bu duruma düşmekten kurtuldu.

20. dakikada yenilen gol ise bir Beşiktaş klasiği idi. Korner atışı sırasında adam paylaşımında anlaşamayan Beş,ktaş defansı rakip takından Kadir’in kafa ile attığa gole engel olamadı. Kaleci Hakan’ın bu golde çok fazla hatası yoktu. Ama maç boyu yaptı hatalarda onu ve Beşiktaş kalesini tanrı korudu. Hakan transferini yapan Sinan Engin ve Ertuğrul Sağlam ikilisinin acaba Murat Şahin’i neden gönderdiklerini tekrar merak etmeye başladım. Murat Şahin hem daha iyi hem de yüreği ile oynayan bir futbolcu idi. Bir önceki sezon, tek ayağı ile oynadığı ve harikalar yarattığı gaziantep maçı gözümün önüne geldi ve burnumun direği sızladı.

Maç tam bir orta saha oyunu olarak sürdü. Bu sezonun en kötü Beşiktaş’ını seyrettik. Allahtan Nobre fırsatçılığını kullanıp ikinci golümüzü attı da altın değerinde bir üç puanı hanemize yazdırdık. Maçtan aklımda kalan tek güzellik, Beşiktaş takımının Aktütün karakolunda şehit olan 15 askerimizin fotoğraflarının yer aldığı pankarla saha çıkmalarıydı. Bundan başka bir güzellik izleyemedik.

Beşiktaş:2 Hacettepe:1
06.10.2008

MAÇIN AYRINTILARI:

Stat: BJK İnönü Stadı

Hakemler: Tolga Özkalfa, Erhan Sönmez, Muhittin Gürses, Çağatay Şahan (4.)

Beşiktaş: Hakan, Serdar Kurtuluş, Sivok, Zapotocny, Seriç, Serdar Özkan (Dk. 37 Holosko), Cisse, Delgado (Dk. 82 Tello), Aydın (Dk. 57 Uğur İnceman), Nobre, Batuhan

Yedekler: Korcan, Uğur, Bobo, Tello, Holosko, Tuna, İbrahim Toraman

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Hacettepe: Recep, Teli, Tozo (Dk. 72 Sukaj), Kadir, Lika (Dk. 70 Serkan), Olgay, İbrahim, Murat, Ufuk, Amir, Zoko (Dk. 80 Sandro)

Yedekler: Ulaş, Sukaj, Sandro, Serkan, Yasin, Cevher, Mehmet

Teknik Direktör: Osman Özdemir

Sarı Kart: Tozo (Dk. 72)

Goller: 6. dakikada Hatcettepe defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza sahası içindeki Batuhan Karadeniz kafayla Nobre’nin önüne doğru attı. Nobre’den önce topa müdahale eden Hacettepe defansı havadan gelen topu uzaklaştıramadı. Önüne düşen topu göğsüyle düzelten Batuhan Karadeniz çok dar bir açıdan sert vurdu ve Takımımız’ı 1-0 öne geçirdi.

20. dakikada korner kazanan Hacettepe golü buldu. Kornerden gelen topu defansımız uzaklaştırmaya çalıştı ancak ceza yayı üzerinde buluştuğu topu kontrol eden Kadir’in sert şutu doğrudan kaleye gitti ve skor 1-1 oldu.

64. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya Holosko kafayı vurdu, top üst direkten geri dönerek Delgado’nun önüne düştü. Arjantinli Futbolcumuz havadan gelen topu bozmadan kafayla Nobre’ye indirdi. Nobre’ye sadece dokunmak kaldı ve Siyah Beyazlılarımız 2-1 öne geçti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here