Kolay Gelen Tur ve Artan Umutlar

0
431

28.08.2008
Beşiktaş 4 : 0 Siroki Brijeg

Bu maç, 2008-09 sezonunda, Beşiktaş ile muhteşem seyircisini İnönü Stadyumunda buluşturan ilk maçtı. Ertuğrul Sağlam da bunun bilincinde olacak ki, sahaya savunma ağırlıklı bir onbir çıkartmadı.

Ancak yine de Ertuğrul Hoca’nın vazgeçemediği iki yanlışın altını çizmek istiyorum; Birincisi, Tello bu takımda sol bekte değil, sol açıkta oynamalı, sol bekte ise İbrahim Üzülmez oynamalıdır. Seric hakkında henüz bir fikrim olmadığından sol bek mevkii için sürekli İbrahim Üzülmez’i yazıyorum.

Savunmanın göbeğinde ise Sivok ile Zapotocny’i çok beğendim. Bu ikili, duruma göre İbrahim Toraman’la değişerek oynar ve başarılı da olur.  İbrahim Toraman oyun alındığında mutlaka göbekte oynamalıdır. Ondan sağ bek yaratmaya çalışmak çok büyük bir hata olur.

İkincisi ise, Holosko’yu sağ kulvara hapsetmeksidir. Holosko iyi bir santrafor, onu sağa hapsettinde yeterince verimli olamıyor. Oysa, forvet hattı mutlaka Nobre ve Holosko’dan oluşmalıdır. Bu ikili rakip takımın savunmasının dengesini bozacağı gibi, ileri çıkmalarını da engellerler.

Bir ısrarım da Serdar’larla ilgili. Serdar Özkan bu takımın ilk onbirinin banko oyuncusu olmalı. Mevcut kadroda onun gibi topu rakip takım sahasına taşıyan hızlı ve top kullanma yeteneği üst düzeyde bir futbolcu yok. Ayağına aldığı topu diklemesine rakip ceza sahasına taşıyan bir başka oyuncu yok iken, bu çocuğu yedekte tutmak büyük hatadır.

Serdar Kurtuluş ise geçtiğimiz sezonlarda tam orta sahaya ısınmışken, Ertuğrul Sağlam onu  sağ beke monte etmeye çalışıyor. Oysa Serdar Kurtuluş, Cisse ile birlikte çok iyi işle yapabillecek bir oyuncu. Ayrıca, o mevkide başarılı olacak bir Serdar Kurtuluş’un piyasa fiyatı ile, sağ bekte başarılı olacak bir Serdar Kurtuluş’un piyasa fiyatı aynı olmayacaktır. Ama, ısrarla transfer ettiği Uğur İnceman’ı yedekte oturtup, onun yerine Serdar’ı oynatmasını Ertuğrul Sağlam’dan bekleyemeyiz.

Umarım Ertuğrul Sağlam bu hatalarından çabuk geri döner. Aksi takdirde, muhtemel hezimetlerin hesabını vermekte çok zorlanır.

Beşiktaş:4 – Siroki Brijeg:0
28.08.2008

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: BJK İnönü
Hakem:Rene Rogalla, Jean Paul Remy, Thomas Habergger, Jerome Laperrire (4.)

Beşiktaş:Rüştü Reçber, Serdar Kurtuluş, Sivok, Zapotocny, Tello, Serdar Özkan (Dk.64 Ekrem Dağ), Cisse, Delgado (Dk.80 Emre Özkan), Uğur İnceman, Bobo (Dk.88 Batuhan Karadeniz), Holosko.

Yedekler:Hakan Arıkan, Gökhan Zan, H.Ekrem Dağ, Emre Özkan, Aydın Karabulut, Ali Tandoğan, Batuhan Karadeniz.

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Siroki Brijeg:Vasili, Bozic, Kozul, Topic, Barisic, Juric, Alexandre (Dk.62 Zovko), Silic, Wagner, Bubalo (Dk.53 Cruz), Nascimento (Dk.52 Zekenika).

Yedekler:Bandovic, Zelenika, Vagner, Raguz, Prilic, Zovko, Granic.

Teknik Direktör: Ivan Katalinic

Sarı Kartlar: Kozul (Dk.16), Jose Nascemento (Dk.36), Cruz (Dk.89) Siroki Brijeg

Goller:  14. dakikada sağ kanattan gelişen atağımızda Serdar Kurtuluş topu ceza yayına gönderdi. Uğur İnceman, rakiplerine fırsat vermeden topu önüne aldı ve çaprazdan kaleye vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu (1-0).

49. dakikada Holosko, sağ kanatta hareketlenen Bobo’yu topla buluşturdu. Bobo, ceza sahasına sağdan girdi ve zor pozisyonda rakibinden kurtardığı topu içeriye ortaladı.
Serdar Özkan, Bobo’nun pasını ön direkte tamamlayarak topu ağlarla buluşturdu (2-0).

59. dakikada Serdar Özkan’ın kısa pasıyla ceza sahasına soldan giren Tello’nun ortasına kaleci Vasilj dokunamayınca arka direkte topa dokunan Bobo, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu (3-0).

86. dakikada Bobo, ceza sahasına doğru sürüklediği topu yayın hemen gerisindeki Tello’ya kazandırdı. Kalecinin önde olduğunu gören Tello’nun şıt aşırtması ile top ağlarla buluştu (4-0).

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here