Sezon Finali

0
434

Türkiye’de biraz beğenilmeye başlayan bir dizi izleyecileri bıktırana kadar uzatılır. Sonra da final falan yapmadan, sessiz sedasız ekrandan kayboluverir. Ben bu durumu, uzun yıllar aynı takımda oynayıp fakat jübile yapma imkanı bulamayan futbolculara benzetirim.

Bir İstanbul Masalı ayrıcalıklı davranıp, jübilesini yaptı. Diğerleri ise “Sezon Finali” yapıp, gelecek sezon devam edeceklerini açıkladılar. Final yapan diziler, yayın uzunluğu ve reklam süresi kullanma konusunda rekor kırdılar. Rating konusundaki sırlama yazımızın konusu olmadığından dikkate alınmamıştır.

Rekor, Bir İstanbul Masalı’nın oldu. Dizinin bu son bölümü üç ayrı bölüm şeklinde yayınlandı ; “Bir İstanbul Masalı- Özel”, “Bir İstanbul Masalı- Final” ve “ Masalda Neler Yaşandı” . Üç bölümün toplam süresi 269 dakika. Tam 32 kez reklam arası verildi. Gece boyunca 202 adet reklam yayınlandı. Reklamların toplam uzunluğu 92.3 dakika.

İkinciliği Kurtlar Vadisi aldı. İki bölüm halinde yayınlanan Final toplam 177 dakika sürdü. Bu süre içerisinde 21 reklam kuşağında 63.7 dakika uzunluğunda 164 adet reklam yayınlandı.

Üçüncülük ise Haziran Gecesi’nin di. İki bölüm halinde yayınlanan Final,133 dakika sürdü. Yayın boyunca 18 kez reklam arası verildi. Reklama ayrılan süre ise 54.6 dakika.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here