Üniversite yıllarım

0
652

Çocukken deniz subayı olalım derken üniversitede kendimi siyasal bilimlerin içinde buldum. Siyasete karşı ilgim nedeniyle İstanbul’daki İ.T.İ.A’ya bağlı Siyasal Bilimler Fakültesi’ne girdim.Fakültemiz o dönemde “Şişli Siyasal” olarak ta anılırdı. Daha sonra, İ.T.İ.A Marmara Üniversitesine bağlanınca bizim fakültenin de adı İdari Bilimler fakültesi olarak değişti. Ama diplomalarımızda halen “Siyasal Bilimler Fakültesi” şerhi vardır.[hidepost=0]

Şehrin göbeğindeki bu fakülteye kayıt yaptırmaya gittiğimiz gün Maraş olaylarını protesto amacıyla okul işgal edildi. Bu “hoş geldin” eyleminden, bu okulda da eylemsiz bir eğitim imkanım olamayacığını anladım.

Bu fakültede de çok sağlam dostluklarım oldu. Bir kısmı ile halen görüşürüm. Bunların başında Necdet ve Bihterin çifti gelir. Arkadaş grubumuz sol görüşlü ama farklı siyasetlerden kişilerden oluşmuştu. O dönemde, farklı siyasetler arasındaki anlaşmazlıklar birbirleriyle silahlı çatışmalara varacak boyutlara ulaşmış olmasına rağmen bizim gruptaki arkadaşlar gül gibi geçinir giderdi. Grup arkadaşlarımdan unutamadıklarımın başında Zeki Coşkun, Bülent Vural, Barboros, Sabahat, Celal ve Cezmi Ersöz gelmektedir.

* * *

Fakültede derslerim oldukça kötüydü. Okuldaki eylemlere ve kantindeki hararetli tartışmalara katılmaktan derslere girmeye fırsat bulamazdım. İkinci sene sonunda kaldığım ders adeti ciddi boyutlara ulaşınca derslere girmeye ve çalışmaya başladım. Dördüncü sınıfa geçtiğimde alt sınıflardan bir hayli dersim birikmişti. Arkadaşlar arasında tek evli kişi ben olduğumdan, ders çalışmak için genellikle benim evim tercih edilirdi. Gruptaki arkadaşlarla benim evde buluşur, sabahlara kadar ders çalışırdık. Dördüncü sınıfı, Eylül dönemine bırakmadan bitirmek istiyordum. Zira, bizim fakültede asistanlık sınavları yaz aylarında yapılır ve mezun olmamış öğrenciler bu sınavlara katılamazlardı. Bi gayret gösterip, bir dönemde 21 ders vererek Haziran döneminde mezun oldum.

Fakülteden hocam olan rahmetli Berker Yaman beni yanına asistan almak istiyordu. Ama bir türlü kadro açılmıyordu. Ben de aynı üniversiteye bağlı Teknik Eğitim Fakültesinin sınavını kazanarak bu fakültede iktisat asistanı olarak göreve başladım. Berker Hocamın asistanı olamamıştım ama ileride iş ortağı olup, Bileşim Piyasa araştırma Merkezi’ni kurmuştuk.[/hidepost]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here