Kupa Zora Girdi

0
425

12.01.2010
Beşiktaş 1 : 3 Kasımpaşa

Beşiktaş ligin en az gol yiyen takımıyken, son üç resmi maçta ( Bursaspor, Manisaspor, Kasımpaşaspor) toplam 8 gol birden yedi. Buna karşılık son 3 resmi maçta yediği gol sayısının sadece yarısını atabildi. Üç maçta atılan 4 gol, Beşiktaş’ın bu sezonki performansı için normal sayılabilir. Anormal olan, ligin ilk 16 maçında sadece 4 gol yiyen Beşiktaş’ın son üç maçta yediği 8 goldür. Beşiktaş’taki bu performans düşüşünün temel nedenleri kalecilerin (Rüştü ve Hakan) ve defansı sigortası olan Ferrari ve Sivok’un sakatlanmasıdır.

Bursaspor ve Manisaspor maçlarında genç kaleci Korcan’ın hatalı goller yemesi üzerine telaşlanan teknik heyet ve yönetim alelacele bir kaleci arayışına girdi ve Avusturya’nın TSG 1899 Hoffenheim takımından Ramazan Özcan devre arasında transfer edildi. Ramazan’ın kariyerine baktığımızda Avusturya U-21 milli takımında 25 kez, 1 kez de A milli takımında kaleyi koruduğunu görüyoruz. Bu kariyer hiç de küçümsenecek bir kariyer değil. Ancak bu maçta Ramazan öyle goller yedi, öyle yanlış çıkışlar yaptı ki son derece acemiceydi. Keşke Korcan’da ısrar edilseydi diye düşünüyorum. Hem Beşiktaş bir kaleci kazanmış olur, hem de Ramazan’ın transferine para harcanmamış olurdu.

Mustafa Hoca, ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan futbolculara devre arası hazırlık maçlarında bolca şans verdi. Bu maçlarda şans bulan oyunculardan Tabata şansını iyi kullanamadığı gibi, Beşiktaş’ta oynayabilecek kapasitede olmadığını da ortaya koydu. Nihat ise halen gol atma/atamama stresi yaşıyor. Bu stresten dolayı da en zor pozisyonlarda bile arkadaşlarına pas vermeyip, kaleye şut atmaya çalışıyor. Bu bencilliği taraftarı da bıktırdı artık. Hazırlık maçlarının en önemli kazancı Necip ve Rıdvan’ın gösterdiği performans idi. Özellikle Necip’in performansına hayran kaldım. Çok kısa bir sürede ilkonbirde forma bulabileceğine inanıyorum.

Mustafa Hoca bu maça çıkarken elindeki sağlam oyuncuların içinden en iyilerini seçerek maça başladı. Kadro seçiminde Mustafa Hoca’yı eleştirmek doğru olmaz. Defansın ortasına İbrahim Toraman ve İbrahim Kaş’ı almış; sola İbrahim Üzülmez’i sağa ise Ekrem Dağ’ı almış. Orta sahada Yusuf, Tello, Ernst ve Uğur İnceman’a forma vermiş, forvette ise Nihat ve Bobo’yı tercih etmiş. Kağıt üstünde bakınca, bu maça çıkabilecek en ideal kadronun bu olduğu tartışma götürmez. Ama kadro içindeki futbolculardan bazıları var ki uzun zamandır futbol oynamıyor, sahada idare ediyorlar.

Bu “idareciler”in başında Ekrem geliyor. Ekrem, Erman Toroğlu’nun övgülerini dinlediğinden beri eski performansından adım adım uzaklaşıyor. Tello ise belli ki halen istediği transfer ücretini alamamış olmanın üzüntüsü ile sahaya çıkıyor. Bence sezon sonunda Tello’ya hizmetleri için teşekkür edip, yollamak lazım. Uğur İnceman da Fenerbahçe maçından beri ortada yok. Özellikle Kasımpaşaspor’un ilk golünde Uğur’un çok büyük hatası vardı. Uğur’un bu golü defalarca izlemesi gerekir. Birinci ligde oynayan bir futbolcu bu tür hatalar yapamazlar. Nihat’ın derdini ise halen anlayabilmiş değilim. Taraftarın sabrı taşmak üzere; homurdanmalar başladı bile.

Mustafa Hoca, taraftarın talebi üzerine ikinci yarıya Necip’i ve Holosko’yu alarak başladı. Necip ilk kez İnönü’de ciddi bir maça çıkıyor olmasına rağmen hiç de sırıtmadığı gibi zaman zaman da alkış alacak hareketler yaptı. Mustafa Hoca’nın Necip, Rıdvan, İsmail gibi gençlere daha çok şans verip, gelecek sezonun omurgasını bu seneden hazırlaması Beşiktaş’a yaşattığı şampiyonluklar kadar değerli bir hizmet olur.

İkinci golde kaleci Ramazan’ın büyük hatası vardı.  O pozisyonda kaleyi terk edip, topa çıkıyorsan ya topu yumruklayacak ya da tutacaksın; aksi takdirde golü yersin. Penaltı pozisyonunda ise İbrahim Kaş’ın attığı tekme aslında bir anlamda da çaresizliğini gösteriyordu. Kasımpaşaspor bu galibiyeti sonuna kadar haketti. Üç sıfır öne geçmelerine karşın kendi yarılarına çekilip, skorun üstüne yatmayı düşünmediler. Oyunu çirkinleştirmeden mücadele ettiler. Yılmaz Vural’a bir kez daha helal olsun diyorum!

Beşiktaş 1 – Kasımpaşaspor 3
12.01.2010

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: BJK İnönü Stadı

Hakemler: Koray Gençerler, Erhan Sönmez, Hakan Yemişken, Kutluhan Bilgiç (4. Hakem)

Beşiktaş: Ramazan, Ekrem Dağ, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ernst, Uğur İnceman (Dk. 46 Necip Uysal), Nihat Kahveci (Dk. 46 Filip Holosko), Tello, Yusuf (Dk. 69 Mert Nobre), Bobo

Yedekler: Korcan Çelikay, Tomas Sivok, Rıdvan Şimşek, Mert Nobre, Tabata, Necip Uysal, Holosko

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Kasımpaşaspor: Tolga, Ergün, Barış, Merthan, Keller, Emre, Yekta, Murat Erdoğan (Dk. 64 Sancak), Gökhan (Dk. 78 Şahin), Cenk, Moritz (Dk. 54 Sedat)

Yedekler: Murat Şahin, Özgür, Sancak, Erdi, Şahin, Sedat, Tuncay

Teknik Direktör: Yılmaz Vural

Sarı Kartlar: Yekta (Dk. 74)

Goller: 7. dakikada kullanılan köşe vuruşunda topu iyi takip eden Merthan’ın kafa vuruşu rakibimizi 1-0 öne geçirdi.

21. dakikada hızlı gelişen bir Kasımpaşaspor atağından soldan gelen ortaya Cenk iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.

26. dakikada İbrahim Kaş, ceza sahası içinde Moritz’e faul yapınca hakem Koray Gençerler penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Moritz durumu 3-0 yaptı.

43. dakikada Ernst uzun bir topla Nihat’a oynadı. Nihat topu arkasında kalan Bobo’ya, Bobo’da sol taraftan gelen Yusuf’a aktardı. Yusuf düzgün bir vuruşla durumu 3-1 yaptı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here