Çalınan Bir Kupa Daha

0
467

02.08.2009
Beşiktaş 0 : 2 Fenerbahçe

Bu sene Beşiktaş için çok zor geçecek. Geçen sezon, hakemlere, federasyona ve rakiplerin lobi faaliyetlerine rağmen kazanılan iki kupa belli ki herkesi tedirgin etmiş. Özellikle de Fenebahçe camiası ve lobisi, uzun yıllardır hasretini çektikleri Kupa’nın acısını bu Süper Kupa ile hafifletmek için harekete geçmişler. Maça Yunus Yıldırım’ın hakem olarak atanması elbette bir tesadüf değildir. Beşiktaş’ın pek çok puanını gasp etmiş olan Yıldırım bu maça Fenerbahçe adına önemli bir misyon yüklenerek çıkmıştı.

Yunus Yıldırım maçın önüne geçtiğinden, maçtan çok onun çaldığı ve çalmadığı düdükleri tartışacağız;

Daha maçın 3. dakikasında Yusuf, Bilica’nın hatasından yararlanarak ceza sahasına giriyor. Bilica ceza sahası içinde Yusuf’u indiriyor. Yunus Yıldırım pozisyona devam diyor. Oysa pozisyon yüzde yüz penaltı. Ayrıca son adam olduğundan Bilica’ya da kırmızı kart göstermesi lazım. Hadi olmadı sarı kart diyelim. Ama Yunus bey pozisyonu görmezden geliyor ve daha maçın başında Beşiktaş’ın öne geçme şansını ortadan kaldırıyor.

Bu pozisyondan yaklaşık 9 dakika sonra Bobo ceza sahası içerisinde topa yükseliyor, Volkan da Bobo’nun arkasından yükselip ensesine dirseği ile vuruyor. Topa hamlesi yok. Bu pozisyon da yüzde yüz penaltı ama Yunus Yıldırım bu pozisyonu da görmezden geliyor.

Bir başka kritik pozisyon 65. dakikada yaşanıyor. Fenerbahçe ceza sahası önünde Nihat serbest vuruş kullanıyor, Bilica barajın önüne kendini atıyor. Atarken iki kolu da yanlara doğru açık ve topa elle müdahale ediyor. Gözünün önünde olan bu olaya da Yunus Yıldırım devam diyor ve Beşiktaş’ı 3. penaltıdan ediyor.  Üstelik Bilica’ya 2. sarı kartını gösterip Fenerbahçe’yi 10 kişi bırakması lazım. Ama bu poziyondan 10 dakika sonra, aynı şekilde Sivok’un elle müdahalesini görüyor ve tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

Gelelim Beşiktaş’ın performansına; Beşiktaş, Mustafa Hoca’nın talep ettiği, 10,5 numara diye tanımladığı mevkiie acilen bir transfer yapmak zorunda. Orta sahada topu oyuna sokacak ve oyun kuracak bir futbolcu yok. Bu işi üstlenen Yusuf çabuk oyundan düşüyor ve 90 dakikayı tamamlayamıyor. Mustafa Hoca Yusuf’u yokluktan ilk onbirde oynatmak zorunda kalıyor. Oysa Yusuf, rakibin yorulup, oyundan düştüğü ikinci yarıda çok daha faydalı işler yapabilir.

Mustafa Hoca’nın Holosko’yu oyundan alması bence yanlıştı. İlk yarının en çalışkan adamı Holosko idi. Nobre’ye gayet etkili servisler yapıyordu. Nihat ise henüz hazır görünmüyor. Mustafa Hoca’nın Nihat’ı önümüzdeki maçlarda da yedek soyundurarak, 90 dakikalık perioda hazırlaması gerekiyor. Yeni transferlerden İsmail ile Erhan gelecek vaad ediyorlar. İstanbul’un büyüleyici gece hayatına kapılmazlarsa Beşiktaş’ta kalıcı olurlar. Ferrari ve Sivok ikilisi bana pek güven vermedi. İbrahim Toraman’ın acilen iyileşip, takıma girmesi şart.

Beşiktaşlı futbolcuların 1-0 geriye düştükten sonra oyunu bırakmaları yakışıksız oldu. Geçen sezon son dakikaya kadar gol arayan takım maalesef sahada yoktu. Mustafa Hoca da son çeyrekde risk alıp, gol için takımı öne çıkartınca kontra ataktan 2. gol geldi. Golleri atan Alex’i maalesef kutlamıyorum. Zira Alex iyi bir futbolcu ama hiç bir zaman “Büyük Futbolcu” olamayacak. 2006-2007 sezonunda İnönü’deki maçta beline gelen boş su şişesi ile yere yıkılıp, dakikalarca yerde kalmasıyla sonra ne kadar büyük(!) bir futbolcu olduğunu ispatladı. Futbolcunun sahtekarından nefret ederim.

Beşiktaş :0 – Fenerbahçe :2
02.08.2009

MAÇIN AYRINTILARI
Stat:
 Atatürk Olimpiyat
Hakem: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Volkan Narinç, Aytekin Durmaz (4.)

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Erhan Güven (Dk.81 Rıdvan Şimşek), Sivok, Ferrari, İsmail Köybaşı, Yusuf Şimşek (Dk.46 Nihat Kahveci), Fink, Ernst, Tello (Dk.78 Holosko), Bobo, Nobre.

Yedekler: Hakan Arıkan, Rıdvan Şimşek, Nihat Kahveci, Necip Uysal, İbrahim Üzülmez, Holosko, Uğur İnceman.

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Fenebahçe: Volkan Demirel, Emre (Dk.77 Selçuk), Vederson, Kazım (Dk.59 Deivid) Güiza, Alex, Baroni, Önder, Dos Santos (DK.84 Uğur Boral), Bilica, Gökhan Gönül.

Yedekler: Volkan Babacan, Bekir, Ali Bilgin, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Uğur Boral, Deivid Souza

Teknik Direktör: Daum

Sarı Kartlar: Yusuf Şimşek (Dk.33), Bobo (Dk.52), Sivok (Dk.73)
Bilica (Dk.52)

Goller: 75. dakikada Alex, penaltıyı gole çevirerek Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

90+1. dakikada Guiza’nın pasına kafayla vuran Alex, Fenerbahçe’yi 2-0 üstünlüğe taşıdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here