Özgüven Mi Laubalilik Mi?

0
470

TK Yarı Final – 22.04.2009
Beşiktaş 1 : 2 Ankaraspor

Ankara’da elde edilen avantajlı skor hem taraftarı hem de takımı olumsuz etkilemişti. Taraftarın trübinde yer almaması Beşiktaş’lı futbolcuları da olumsuz etkiledi. Herkes “Çantada keklik” bir maç oynanacağı havasındaydı. Bu hava yüzünden, az kalsın finale kalma şansını kaybediyorlardı.

Aynı hava Mustafa Denizli’de de vardı. Maça Yusuf ve Delgado’yla başlaması hataydı. Zira bu iki oyuncu da pres yapmayı sevmeyen ve mücadele etmeyen, teknik özellikleri üstün oyuncular. Bu durumda orta saha hakimiyetini rakibe geçmiş oluyor. Nitekim bu maçta da öyle oldu. Orta sahada hakim olan taraf Ankaraspor’du.

Ankaraspor daha maçın 22. dakikasında 1-0 öne geçti. Yenilen golde defans oyuncuları kadar Hakan Arıkan’ın da suçu vardı. Bir kaleci elleyebileceği topu dışarı atabilmeli. Ama Hakan topu içeri tokatladı. İlk yarının uzatma dakikalarında beraberlik golü gelmeseydi bu maçın sonucu Beşiktaş için bir hüsran olabilirdi.

Beşiktaş’ta, bu maç iyi oynadı diyebileceğimiz bir futbolcu yok. Ama kötülerin başında yine Cisse, Uğur İnceman ve Hakan Arıkan’ı sayabiliriz. Delgado her zamanki gibi oynadı. Saman alevi gibi parlayıp sönüveriyor. Tello ise halen formunu yakalayabilmiş değil. Üzülmez ise bu sezonun en kötü oyununu oynadı.

Aykut Hoca’yı tebrik ediyorum. Oyunu çikinleştirmeden, gücü oranında Beşiktaş’ın üzerine yolladı. Takımına son derece pozitif bir futbol oynatıyor. Elindeki imkanları bu kadar iyi kullanan Aykut Hoca’nın çok daha iyi takımların başında olmasını arzu ediyorum. Futbolculuğunda da efendiliği ile herkesin sevgi ve saygısını kazanmıştı. Aynı saygınlığını şimdi de hoca olarak devam ettiriyor

Beşiktaş’ın finaldeki rakibinin Fenerbahçe olması Beşiktaş için bir şans. Zira Fenerbahçe uzun zamandır bu kupanın hasreti ile yaşıyor. Ayrıca, 2006-2007 sezonunda Fenerbahçe’yi yarı finalde elemiş ve 2005-2006 sezonunda ise finalde yenerek kupayı Fenerbahçe’den almıştı. Fenerbahçe yönetimi, bu sezon hiç bir başarısı olmayan Fenerbahçe’nin sezonu hiç olmazsa bir kupa ile kapatması için futbolcularını olağanüstü motive edecektir. Bu motivasyon futbolcular üzerinde önemli bir baskı da oluşturabilir. Beşiktaş, yine sakin ve stressiz bir şekilde oynarsa bu sezon da kupayı Fenerbahçe’nin elinden alabilir.

Beşiktaş 1 – Ankaraspor 2
22.04.2009

MAÇIN AYRINTILARI
Stat:
 BJK İnönü
Hakem: Hüseyin Göçek, Bülent Gökçü, Alpaslan Dedeş, Serkan Çıkan.

Beşiktaş: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Cisse, Gökhan Zan, Delgado (Dk.66 Tello), Bobo, Ekrem Dağ, İbrahim Üzülmez, Holosko, Fabian Ernst, Yusuf Şimşek (Dk 66 Uğur İnceman).

Yedekler: Rüştü Reçber, Tello, Sivok, Uğur İnceman, Erkan Zengin, Aydın Karabulut, Serdar Özkan.

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Ankaraspor: Senecky, Ediz, Mehmet Çakır, Roguy Meye, Theo (Dk.46 Murat Tosun), Ömer, Erhan, Hürriyet, Adem (Dk. 85 Mehmet Özdemir), Ramazan, Umut (Dk.73 Neca)

Yedekler: Ramazan, Baki Mercimek, Murat Tosun, Anıl, Neca, Murat Akyüz, Mehmet Özdemir.

Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Sarı Kart: Senecky (Dk.90+3) Ankaraspor

Goller: 22. dakikada kalecimiz Hakan Arıkan’ın müdahalesine karşın Meye’nin sert şutu ağlarımızla buluştu ve Ankaraspor, 1-0 öne geçti.

35. dakikada Delgado’nun uzaktan sert şutu kaleci Senecky’den döndü. Dönen topu tamamlamak Holosko’ya kaldı ve Ekibimiz 1-1’lik eşitliği sağladı.

81. dakikada Ömer Aysan, Ankaraspor’u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here