Metalist Kolay Lokma Değil

0
412

18.09.2008
Beşiktaş 1 : 0 Metalist Kharkiv

Metalist Kharkiv takımı zannedildiği gibi pek de kolay lokma değil. Ukrayna Ligi’nde geçen sezon Shakthar ve Dinamo Kiev’in arkasından 3. olan Metalist takımı ülkenin yükselen değeri olarak gösteriliyor. Sovyet liginde uzun yıllar mücadele eden Metalist, geçen sezon 1. turda Everton ile deplasmanda 1-1 berabere kalmış ama evinde 3-2 yenilip elenmiş. İkisi Brezilyalı 9 yabancısı olan Ukrayna ekibinin yıldızı Marko Devic geçen yıl 20 golle Ukrayna Gol Kralı olmuş.

Nitekim, Ukrayna temsilcisi maç boyunca hiç de deplasman takımı gibi oynamadı. Maça çift santraforla başlayıp, aynı düzen içinde 90 dakika oynadılar. Oyun içinde bir şutları direkten döndü, çok önemli iki pozisyonda ise Rüştü tecrübesini konuşturup, Beşiktaş’ı sırtlayan oyuncu oldu..

Ertuğrul Sağlam ve yardımcılarının Metalist takımını iyice izleyip, analiz ettiklerine inanmıyorum. Uzun boylu oyunculardan oluşan Metalist savunmasını aşmak için topu kanatlara indirip, yerden ortalarla gol arayacağına, sürekli yüksek ortalarla gol aradı ve yapılan her orta rakip savunma tarafından savuşturuldu. Özellikle Metalist takımının savunmasının göbeğinde oynayan Papa Gueye adında bir zenci vardı ki, hayran oldum. Hem kalıplı hem de bu kadar teknik bir oyuncuyu ilk defa seyrettim.

İlk defa Beşiktaş lehine bu kadar çok hata yapan yabancı bir hakem izledim. Hakem tüm takdir haklarını Beşiktaş lehine kullandı. Sivok’un 9. dakikada Deriç’e ceza sahası içinde yaptığı hareket bence penaltıydı. Holosko’nun attığı gol de maalesef ofsayttı. Nobre kafayı vurduğunda ofsayt pozisyonunda olan Holosko kaleciden dönen topu tamamlayarak Beşiktaş’ın tek golünü kaydetti.

Beşiktaş’ın Ukrayna’da oynayacağı rövanş maçının zor geçeceği kesin. Ancak yine de Metalist takımı elenemeyecek bir takım değil. Yeter ki futbolcular istekli olup, disiplini 90 dakika boyunca bozmadan oynasınlar.

Beşiktaş:1 – Metalist Kharkiv:0
18.09.2008 22:03

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: BJK İnönü

Hakem: Martin Ingvarsson, Peter Ekström, Peter Martinsson, Ake Andreasson (4.)

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Serdar Kurtuluş, Sivok, Zapotocny, Tello (Dk.73 Serdar Özkan), Uğur İnceman, Cisse, Seric, Holosko, Delgado (Dk.87 Ekrem Dağ), Nobre (Dk.73 Bobo).

Yedekler: Hakan Arıkan, Gökhan Zan, Bobo, Ekrem Dağ, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, İbrahim Toraman.

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Metalist Kharkiv: Oleksandr Goryainov, Andriy Konyushenko, (Dk.51 Bordian) Sergiy, Valyayev, Edmar de Lacerda Aparecida, Valentyn Sliusar (Dk.72 Rykun), Aleksandar Trisonvic, Milan Obradovic, Jonatan Ramon Maidana, Papa Gueye, Marko Devic (90+2 Babych) , Coelho Jakson Avelino.

Yedekler: Igor Bazhan, Olexandr Babych, Rislan Fomin, Olexandr Rykun, Venance Zez, Vitalie Bordian, Oleksiy Kurilov

Teknik Direktör: Myron Markevych

Sarı Kart: Devic (Dk.69) Metalist Kharkiv

Gol: 51. dakikada Tello’nun ceza sahasına ortasında Nobre, kafayla vurdu ancak top kaleciden döndü. Dönen topu tamamlayan Holosko, Ekibimiz’i 1-0 öne geçirdi.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here