Sektör – Üniversite İşbirliği

0
408

Geçtiğimiz yıllarda, bir kaç kez Eskişehir Anadolu Üniversitesine konferans vermek üzere davet edilmiştim. Öğrencilere reklam pazarındaki gelişmeleri anlatmak, onlarla iş hayatımda elde ettiğim tecrübeleri paylaşmak çok hoşuma gitmişti.

Bu, benim için de çok farklı bir deneyimdi. İletişim fakültesi öğrencilerinin reklamla ilgili dersleri bu kadar ciddiye aldıklarını tahmin etmiyordum. Öğretim üyelerinin uygulamalı ders yaratma ve iş dünyasından yöneticilerin tecrübelerini öğrencilerine aktarma çabaları beni çok mutlu etmişti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesindeki öğretim üyesi dostlarım, üniversitelerinde düzenli ders vermem için bana teklifte bulundular. Önce çok tereddüt ettim. Çünkü Eskişehir’e 3 saatlik bir ders için gitmem bana tam bir güne mal olacaktı. Üstelik bu konuda hiç bir tecrübem de yoktu. Ama Eskişehirli dostlarım beni yüreklendirdiler ve tekliflerini kabul ettim. İyi ki de etmişim.

Anadolu Üniversitesi gerçekten çok iyi bir üniversite. Öğrencilerini teorik olarak çok iyi yetiştirmişler.  Öğrenci kalitesinin beklentimin çok üzerinde olduğunu daha ilk derste fark ettim. Öürencilerin derse katılımları ve ilgileri üst düzeyde. Öğretim üyeleri verdikleri teorik derslerin faydalarını pratikle birleştirerek artıracaklarının bilincindeler. Bundan dolayı deslerin önemli bir kısmını pratik çalışmalara ayırıyorlar. Bunu, uygulamalı dersler ve proje üretimi şeklinde gerçekleştiriyorlar. IAA gibi sektörün önde gelen kurumlarının açtığı yarışmalarda çok önemli başarılara imza atıyorlar.

Öğretim kadrosu bununla da yetinmeyerek, deneyimlerini öğrencileriyle paylaşmaları için mesleğinde başarılı olmuş kişilere kapılarını açıyor. Böylece öğrenilen bilgilerin iş dünyasında nasıl uygulamaya dönüştüğünü öğrencilerine vermek istiyorlar.

Medya ve reklam dünyasının en büyük sıkıntısı iyi yetişmiş ve nitelikli eleman eksikliğidir. Sektördeki hemen herkes bu konuda birbirine yakınır. Anadolu Üniversitesinin sağladığı bu imkan aslında reklam ve medya dünyası için bulunmaz bir fırsattır. Geleceğin yöneticilerini daha okul sıralarında keşfedip, onların yetişmesine katkıda bulunmak, sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için çok önemli bir kaynak oluşturur. İş bulma olasığı artan öğrencileri motive ederek medya ve reklam sektörüne ilgilerini artırır. Daha kaliteli ve bilgi düzeyi yüksek öğrenciler yetişmesine vesile olur.

Benim önerim, medya ve reklam sektörü bu konuyu sosyal sorumluluk projesi kapsamında ele alıp bir an önce üniversitelerle işbirliğini geliştirmesidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here