TV’deki reklam kuşaklarının uzunluğu, RTÜK tarafından varolan kurallar çerçevesinde denetlenmeye başlanınca, hem değeri arttı hem de reklamverenleri alternatif tanıtım arayışlarına itti. TV reklamının en büyük alternatifi ise TV sponsorlukları.
Halihazırda, TV sponsorluk faaliyetlerini yedi değişik başlık altında toplayabiliriz. . Bunlardan , “ana sponsorluk”, “program sponsorluğu”ve “tanıtım sponsorluğu” başlığı altında toplanan sponsorluk türleri genellikle büyük reklamverenlerin tercih ettiği bir faaliyet. Buna karşın, “hediye sponsorluğu”, “jenerik sponsorluğu” ve “ alt sponsorluk” başlığı altında faaliyet gösteren firmalar ise KOBi tanımına giren orta ve küçük ölçekli firmalar.
Bu firmaları tanıtımın açısından değerlendirdiğimizde, tanıtımın farkına varmış ama ürken davranan firmalar olarak değerlendirebiliriz. Şimdilik küçük bütçelerle sponsorluk faaliyetlerinde bulunarak, kendi tanıtımlarını yapmanın ilk adımlarını atmış bulunuyorlar. Bu firmaları reklam yapmaya ikna etmek hiç reklam yapmamış firmaları ikna etmekten daha kolaydır. Ancak bu firmaların da yaptıkları tanıtım harcamalarının geri dönüşünü görmeleri şart. Aksi takdirde tanıtıma olan inançlarını yitirebilirler. Medya ve program yapımcıları, reklamda olduğu gibi sponsorlukta da “kirlilik” yaratmadan, bu firmaların önünü açmak zorundalar. Özellikle yapımcılar tüm yapım masraflarını bedavaya getireyim diye her önüne gelen firmayı sponsor olarak kabul etmemeli. Jenerik sponsorluğu işi şimden deforme olmaya başladı bile. Yüzlerce firmanın ismini jet hızı ile jenerikte göstermenin kimseye faydası yoktur.