Lüzumsuz Bir Turnuva!

0
481

TK Grup Beşiktaş 3 – 0 K. Karabükspor 17.12.2015

Gelecek sene Avrupa Kupalarına Süper Ligdeki sıralaması sayesinde katılabilecek takımlar için bu turnuva bir angarya niteliği taşımaktadır. Süper Lig’in üst sıralarında olan kulüpler bu turnuvaya yedek takımları ile katılmaktalar. Özellikle Avrupa kupalarında oynayan takımlar için bu Kupa, üçüncü bir cephe anlamı taşıyor. Üç cephede top koşturmak ise takımların performanslarını olumsuz etkiliyor.

Ayrıca bu turnuvanın gelirleri de yok denecek kadar az; takımların seyahat masraflarını bile karşılamıyor. Kulüplerin oyuncuları ile anlaşmalarında maç başı ücret ve prim gibi maddeler olduğundan, genellikle bonservisi ucuz ve kontrat koşulları uygun oyuncular ile bu maçları oynuyorlar. Turnuva sadece yarı final aşamasından sonra önem kazanıyor. Bunun nedeni de, şampiyon olan takımın UEFA Kupasına katılacak olması.

Turnuvanın şu aşamasında Beşiktaş için çok fazla önem taşımayan bu Kupa’nın, maçlarını yorumlamak için vakit harcamak da bana angarya gibi geliyor. Bu yüzden mümkün olduğu kadar özet bir yorumla yetineceğim.

Şenol Hoca için bu Kupa, Süper Lig’de kadroya alamadığı oyuncularını motive etmek ve onları hazır tutabilmek için iyi bir şanstı. Süper Lig’de ilk on birde oynayan futbolculardan sadece Gökhan kadrodaydı. Kalede Günay, sağ bekte Serdar, sol bekte Tosiç, defansın ortasında Pedro Franco – Miloseviç ikilisi, defansın önünde Necip ve Veli, orta sahada Gökhan, Kerim, Cenk ve ileri uçta Mustafa görev yapıyordu.

İlk yarıda düşük bir tempo vardı. Zira antremanlarda bile birlikte oynamamış bir takım sahadaydı. Kimse kimsenin ne yapacağını bilmiyordu. İlk yarının uzatma dakikalarında, Veli’nin pasıyla buluşan Cenk, kişisel yeteneklerini ortaya koyarak çok güzel bir gol attı ve takımının devre arasına 1-0 galip girmesini sağladı.

İkinci yarıda ilk yarıya oranla daha tempolu bir futbol ortaya konuldu. Bu tempo sonucunda Beşiktaş, 59. dakikada Kerim ve 67. Dakikada Cenk ile farkı üçe çıkardı. Bu Kupa’nın ilk maçından Beşiktaş üç puan alarak ayrılmış oldu.

Benim için Süper Lig maçları çok daha fazla önem arz ediyor. Bu hafta oynanacak Osmanlıspor maçının çok zor geçeceği malum. Bu maçtan alınacak üç puan Beşiktaş’ın liderliğinin devam etmesi anlamına geliyor. Beşiktaş’ın önündeki iki maçı da kazanarak devre arasına lider girmesi moral ve motivasyon açısından çok önemli.

 
MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Volkan Bayarslan, Yusuf Bozdoğan, Habip Tiryaki, Oğuzhan Uğurlu(4. Hakem)

Beşiktaş: Günay, Serdar, Milosevic, Pedro, Tosic, Gökhan(Dk.67 Motta), Necip, Veli(Dk.71 Eslem), Kerim, Cenk(Dk.77 Muhammed Enes), Mustafa

Yedekler: Hüseyin, Beck, Eslem, Olcay, Motta, İsmail, Muhammed

Teknik Direktör: Şenol Güneş

K. Karabükspor: Ercüment, İsmail, Bekir, İlhan(Dk.46 Mert), Alexe, Köksal, Recep(Dk.63 Murat), İzzet, Neagu, Cemil, Kokalovic(Dk.46 Alpay)

Yedekler: Ramazan, Zenke, Alpa, Murat, Oğuz, Emre, Mert

Teknik Direktör: Elvir Balic

Goller: Cenk (Dk.45+1, 67), Kerim (Dk.59)

Sarı Kart: Cemil (Dk.55)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here