Avrupa’da Lider

0
524

14.12.2011
Beşiktaş 3 : 1 Strokecity

Eleme turlarından sonra gruplar belirlendiğinde Beşiktaş’ın rakiplerine bakarak, Beşiktaş’ın bu gruptan lider olarak çıkacağını iddia etmiştim. Nitekim yanılmadım. Ancak yaşadığım bir talihsizlikten dolayı bu önemli maçı maalesef canlı izleme fırsatım olmadı. Maçın kaydını maçtan çok sonra izleme fırsatı buldum. Dolayısıyla bu maç ile ilgili yorum yapamayacağım. Sadece video kayıtlarını izlediğim golleri aktarmak durumundayım.

Stok City’nin golü 28.dakikada Fuller’den geliyor. Ceza sahasının dışında topla buluşan Fuller’in kaleye yolladığı sert şut Egemen’in sırtına çarpıyor ve yön değiştiriyor. Topun yön değiştirmesi doğal olarak Rüştü’yü yanıltıyor ve top ağlara gidiyor. Bu gol ne Beşiktaşlı futbolcuları ne de Beşiktaş seyircisini umutsuzluğa yöneltmemiş. Tam tersine kamçılamış. İlk yarı bu skorla bitmesine rağmen iyi futbol oynayan taraf Beşiktaşmış.

Maçın ikinci yarısına Carvalhal, Holosko-Mustafa değişikliği ile başlamış. Mustafa da hocasına teşekkür olarak 2.golü atmış. Ancak bu golden önce ilk golün nasıl geliştiğine bir göz atalım. Maçın adamı olan Fernandes 57.dakikada çok şık bir ara pas ile Almeida’yı ceza sahası içerisinde buluşturuyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Almeida’yı Upson arkadan yaptığı müdahale ile indiriyor. Hakem hiç tereddütsüz penaltı noktasını işaret ederken Upson’a da kırmızı kartını gösteriyor. Kazanılan penaltı vuruşunu Fernandes kullanıyor. Fernandes  kaleciyi ters köşeye yatırarak Beşiktaş’ın beraberliğini sağlayan golü atıyor.

Beşiktaş’ın ikinci golü 74.dakikada Mustafa Pektemek’ten geliyor. Fernandes’in kullandığı korner atışında topa Sivok ve Mustafa birlikte yükseliyorlar. Sivok topa dokunamıyor ama tam arkasında bulunan Mustafa Pektemek çok şık bir kafa vuruşu ile Beşiktaş’ı 2-1 öne geçiyor. Üçüncü gol ise 83.dakikada Edu’dan geliyor. Ceza sahası yayı üzerinde topla hareketlenen Alves sol çaprazdaki Edu’yu görüyor. Edu, Alves’den aldığı topu Ceza sahasına girmeden sert bir şutla kaleye yolluyor. Kaleci ağlara giden bu topu sadece seyrediyor.

Dostlarımın anlattığına göre stadyumda müthiş güzel bir atmosfer varmış. Beşiktaş sezonun en güzel futbolunu oynamış. Bu skor,”Bu grupta hiç Avrupalı takımla oynayamayacağız” diyen Stok City teknik direktörü Tony Pulis’e kapak olmuştur. Beşiktaş bu galibiyetle gruptan lider olarak çıkıp, eşleşmelerde nispeten daha zayıf rakiplerle karşılaşacak. Devre arasında yapılacak takviyelerle Beşiktaş’ın finale gitmesi bence hayal değil.

14 Aralık 2011

MAÇIN AYRINTILARI 

Stat: Fiyapı İnönü Stadı

Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz, Tomasz Garbowski (4. Hakem)

Beşiktaş: Rüştü, İsmail, Sivok, Egemen, Fernandes, Veli, Hilbert, Necip (Dk. 75 Alves), Ernst, Almeida (Dk. 74 Edu), Holosko (Dk. 46 M. Pektemek)

Yedekler: Cenk Gönen, İbrahim Toraman, Sidnei, Ekrem Dağ, Alves, M. Pektemek ve Edu

Antrenör: Carlos Carvalhal

Stoke City: Begovic, Higginbotham, Upson, Wilkinson (Dk. 27 Pennant), Diao, Delap, Arismendi, Palacios, Jones, Fuller, Jerome

Yedekler: Nash, Pennant, Clarkson, Dawson

Teknik Direktör: Tony Pulis

 

Sarı Kartlar: Fuller (Dk. 27), Begovic (Dk. 44), Hilbert (Dk. 61), Edu (Dk. 90)
Kırmızı Kartlar: Upson (Dk. 57)
Goller: Fuller (Dk. 29), Fernandes (Dk. 58 Pen.), Mustafa Pektemek (Dk. 74), Edu (Dk. 83)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here