Büyük Keyif Yaşandı

0
395

21.01.2011
Beşiktaş 5 : 1 Bucaspor

Beşiktaş seyircisi heyecanla bu maçı bekliyordu. Maçtan yaklaşık 1 saat önce stadyumu tıka basa dolmuşlardı. Nasıl heyecan olmasın ki! Simao Sambrosa, Fernandez, Almedia, Guti, Quaresma gibi dünya yıldızlarını seyredeceksiniz. Az şey mi bu? Maç başlamadan önce, Beşiktaş seyircisi atılacak gol sayısı ve gol dakikaları için birbirleri ile iddiaya girmeye başlamıştı bile. Beklenti çok yüksekti.

Maç, Başiktaş seyircisinin müthiş desteği ile başladı. Futbolcular da bu desteğe karşılık olarak, daha ilk dakikadan itibaren yaptıkları baskı ile rakibi kendi yarı sahasına hapsettiler. Rakibin gücünü istatistikler ortaya koyuyor. Bucaspor ligde kalabilmek için mücadele ediyor. Beşiktaş’la oynayan her takım gibi, orta sahayı kalabalık tutup, kontra ataklarla gol bulma ümidi içindeydiler. Bucaspor’un bu futbol anlayışına karşılık olarak da Beşiktaşlı futbolcular, orta sahada çok pas yapıp, topu rakip sahada tutmaya çalıştılar.

Beşiktaşlı futbolcular topu rakip sahada tutmayı başarınca da üst üste gol pozisyonlarını buldular. İlk gol pozisyonu maçın 4. dakikasında geldi. Quaresma, önündeki üç rakip  oyuncuyu birer birer geçip korner çizgisinde topu ortaladı. Nobre dokundu fakat gol olmadı. Bu pozisyondan dört dakika sonra, Guti’nin kullandığı korner atışında çok iyi yükselen Nobre kafa ile Beşiktaş’ın ilk golünü attı.

Bu golden sonra Beşiktaş iyice rahatladı ve ataklarını sıklaştırdı. Simao ve Quaresma, sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına almaya başladılar. 18. dakikada sağ kanattan Quaresma’nın ortasına Nobre kafayla vurdu. Bucasporlu Beto’nun  bu topa elle müdahale etmesi üzerine hakem Yunus Yıldırım, penaltı noktasını gösterdi ve Beto’ya sarı kart çıkarttı. Yunus Yıldırım’ın uzun zamandır penaltı cezası vermediği dikkate alınırsa bu pozisyonun tartışma götürmeyeceği aşikardır. Kazanılan penaltı atışını Guti 19. dakikada güzel bir vuruşla gole çevirdi ve Beşiktaş 19. dakikada iki farklı üstünlüğü yakalamış oldu.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş en az üç net gol pozisyonu daha yakaladı. Tam devre bu sonuçla bitiyor derken, 44. dakikada Quaresma Bucaspor kalesine ani bir şut yolladı. Bu şutta top Bucaspor   savunmasına çarparak Simao’nun önünde kaldı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Siamao düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Bu gol Simao’nun Beşiktaş formasıyla attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş’ın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Beşiktaş ikinci yarıda da oyunun hakimiydi. Ancak ilk yarıda sağlanan üç farklı üstünlük Beşiktaşlı oyuncuların gol iştahını tıkamış gibiydi. Oyunu rölantinde sürdürürken 64. dakikada gelişen Beşiktaş atağında, Bucaspor kalecisinin uzaklaştırmaya çalıştığı topa Nobre çok zor durumda dokunarak Beşiktaş’ın dördüncü golünü atmış oldu.

Beşiktaş seyircisi çok uzun bir süredir bu kadar farklı bir galibiyet seyretmemişti. Sahadaki futbolcular gole doymuş olmasına rağmen seyircinin açlığı sürmekteydi. Daha fazla gol seyretmek için takımını sürekli ateşlemeye çalışıyordu. Nitekim 5. gol de bu seyirci teşviği sayesinde geldi. Maçın 74. dakikasında Almeida sol çaprazdan ceza sahası içine ortasını yaptı, savunmada Erman topu penaltı noktasına doğru çevirdi, top bir anda Guti’nin önünde kaldı ve Guti bekletmeden topa çok sert vurarak Beşiktaş’ın 5. golünü attı. Bu golden bir dakika sonra Musa Aydın ceza sahası içine atılan topa hareketlendi, topla buluştu ve kaleci Cenk’i çalımladıktan sonra topu boş ağlara gönderdi.

Beşiktaş’ın yediği bu gol, futbol otoritelerinin beklentilerini de doğrulamış oldu. Bu Beşiktaş çok gol atıp, çok da gol yiyecek. Benim beklentim ise; yediğinden fazlasını atması. Galip geldiği sürece gol yemesinin hiç bir sakıncası yok. Çünkü Beşiktaşlılar yıllardır, öncelikle gol yememeye şartlandırıldılar. Oysa maçlar gol yemeyerek değil gol atarak kazanılıyor. Bu takım yıllardır hayalini kurduğumuz bir kadrodan oluşuyor. Muhtemelen bu sene kalan 17 maçı da kazanarak şampiyon olmayacaklar. Ama seyredenlere çok büyük keyif verecekler. Bence bu keyfi yaşamak da şampiyonluk kadar güzeldir.

Beşiktaş:5 – Bucaspor:1
21.01.2011

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Yunus Yıldırım; Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz,  Mustafa İlker Coşkun (4.)

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman, Ersan Gülüm, Guti Hernandez (Dk.79 Ernst), Mehmet Aurelio, Roberto Hilbert, Mert Nobre (Dk.65 Manuel Fernandes), Hugo Almedia (Dk.79 Bobo), Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma.

Yedekler: Hakan Arıkan, Erhan Güven, Necip Uysal, Manuel Fernandes, Fabian Ernst, Ali Kuçik, Bobo.

Teknik Direktör: Bernd Schuster

Bucaspor: Pavel, Koray, Musa, Sercan (Dk.68 Cenk), Erkan (Dk.29 Serkan), Civar (Dk.41 Mendy), Leko, Beto, Erman, Kamil, Ragıp.

Yedekler: Atilla, Milemo, Mendy, Samet, Salih, Cenk, Serkan.

Teknik Direktör: Samet Aybaba

Sarı Kartlar: Hilbert (Dk.82)
Beto (Dk.18), Civar (Dk.30), Musa (Dk.85) Bucaspor

Goller: 8. dakikada Guti’nin kullandığı korner atışında topa kafayla dokunan Nobre, siyah-beyazlılarımızı 1-0 öne geçirdi.

19. dakikada Guti, güzel bir vuruşla penaltıyı gole çevirdi.

44. dakikada Quaresma ceza sahasına çok yakınken sert vurdu; Bucaspor savunmasına çarpan top Simao’nun önünde kaldı. Portekizli yeni transferimiz Simao Sabrosa, topu ağlarla buluşturarak takımımızın 3. kendisinin ise siyah-beyazlı formamızla ilk golünü kaydetti.

64. dakikada sol kanattan gelişen atağımızda Bucaspor kalecisinin uzaklaştırmaya çalıştığı top arka direkte Nobre’ye geldi. Nobre, zor pozisyonda topa dokunarak siyah-beyazlılarımızı 4-0 öne geçirdi.

73. dakikada Guti’nin golüyle takımımız 5-0’lık üstünlüğü elde etti.

75. dakikada Bucaspor, Musa’nın golüyle farkı 4’e indirdi: 5-1

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here