Dünya Kupası Bereketi

0
487

Futbolseverlerin lig bitimiyle başlayan hüznü Dünya Kupası ile tekrar sevince dönüştü. Ancak bu sevinç bir yandan da aile düzenimizi alt üst eder bir hale dönüştü. Bu sıcak yaz günlerinde eve kapanıp futbol seyretmek, tüm zaman planlamasını Dünya Kupası maç saatlerine göre yapmak pek çok ailede huzursuzluk hatta kavga nedeni olmaya başladı bile.

Ailelerimizdeki futbol sevmeyen bireyler bir ay daha bu eziyete katlanmak zorundalar. Eş-dost ziyaretleri, sinema- konser aktiviteleri, deniz kenarı-dağ başı piknik gezileri hatta yıllık tatil programı bir ay süreyle iptal. Kimse futbolseverleri televizyon başından kaldıramaz.

Dünya Kupası hem ev sahibi ülke hem de katılan ülkeler için son derece bereketli bir organizasyon. Bu ülkelerde öncelikle turizm patlaması yaşanıyor. Turizmle birlikte tekstil, gıda ve restaurantlar, alkollü alkolsüz içecek sektörü en verimli dönemini yaşıyor.  Bizim gibi katılamayan ülkeler bile Dünya Kupasının bereketinden yararlanıyor. LCD ve Plazma TV satışları rekor üstüne rekor kırıyor. Ülkemizde Dünya Kupasına özgü dondurma bile yapıldı. Bir de katılabilseydik neler olurdu neler. 

KULÜPLERİ DE RAHATLATTI

Dünya Kupası heyecanı ülkemiz futbol kulüplerini ve spor medyasını da rahatlattı. Spor medyası Dünya Kupası ile meşgul olduğundan bu yaz çok fazla asparagas transfer haberi üretmiyor. Bununla birlikte futbol kulüplerimiz de transferleri dondurmuş durumdalar. Nasıl olsa ne medya ne de taraftar baskısı var. Rahat rahat etrafa bakınıyorlar.

Dünya Kupası dönemleri futbol kulüpleri için hem riskli hem de fırsat dönemleridir. Milli takımlarda oyuncuları bulunan futbol kulüpleri oyuncularının değerlerini artırmak için bu organizasyono bir fırsat olarak kullanırlar. Yıldız oyuncu transferi yapmak zorunda olan kulüpler içinse bu organizasyon son derec riskli bir dönemdir. Çünkü Dünya Kupasını takip eden taraftarlar için “yıldız” oyuncu beklentisi en yüksek düzeye ulaşır. Bu organizasyonda yer alan oyuncular arasından trasfer yapılmasını arzu ederler. Öte yandan, bu organizasyonda başarılı olan oyuncuların fiyatları Dünya Kupası öncesine göre bir kaç kez katlanır.

Beşiktaş yönetimi henüz taraftarını memnun edecek bir yıldız oyuncu transfer edebilmiş değil. Bu gidişle de, yukarıda saydığımız nedenlerle gerçek bir yıldız oyuncu transfer etme şansı kalmadı. Öte yandan yabancı transferi için halen Beşiktaş kadrosunda bulunan Ailton, Pancu ve Juan Fran’ı da elden çıkartabilmiş değiller. Hislerim, bu sene de kaliteli yabancı oyuncu transfer edilemeyeceğini söylüyor. Umarım yanılıyorumdur.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here