Beş Bin Şanslı Taraftar

0
374

 Beşiktaş’ı borç batağına sokan Demirören yönetimi, yeni kaynak yaratma amacıyla, beşyüz dolar verecek beşbin “şanslı” taraftarın adını formalara yazdıracağını ilan etti. Proje, BJK resmi web sitesinde şöyle tanımlanıyor; “Bu forma kampanyaya katılan taraftarlarımız için çok değerli bir anı olacak; bu forma ile sahaya çıkan futbolcularımız taraftarın ruhunu taşıyacak. Kampanyaya katılan taraftarlarımızın isimleri formamıza başvuru sırasına göre yerleştirilecek. Projeye katılan taraftarlarımıza bu özel formadan 1 adet hediye edilecek.”

Söz konusu proje, yaklaşık on gündür, takip edebildiğim tüm taraftar sitelerinde tartışılıyor. Taraftarların bir kısmı bu projeye şiddetle karşı çıkarken bir kısmı da projeyi savunuyor. Projeyi savunanların iki önemli dayanağı var; Birincisi, kulübe para getirici bir proje olması. İkincisi ise ileride çoluk çocuklarına gururla gösterebilecekleri bir anı ürünü olması.

Projeye karşı çıkanların nedenleri de iki başlık altında toplanabilir; Öncelikle Beşiktaş formasının kutsallığını öne sürerek bu forma üzerine herkesin isiminin yazılmamasını savunuyorlar. İkinci nedenleri ise, uygulamanın taraftar üzerinde ayrımcılık yaratacağı. Bugün beşyüz dolar neredeyse bir işçinin, bir memurun bir aylık maaşı. Dolayısıyla proje sadece parası olanlara hitap ediyor. “Bu durumda beşyüz dolar verebilen taraftarlar veremeyenlere göre daha çok Beşiktaşlı mı olacak?” diye soruyorlar.

FON YARATMAK İÇİN DAHA YARATICI OLMALILAR

Benim bu konudaki tavrıma gelince; Ben ikinci kategoride yer alıyorum. Tayyip Erdoğan bir basın toplantısında Avrupa Birliği’ne yüklenirken,” Bizim bazı mukaddes değerlerimiz vardır. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir” demişti. (Bana Tayyip Erdoğan’dan bile alıntı yaptırdılar ya, helal olsun Demirören yönetimine) Benim mukaddes değerlerimin başında ise, üzerinde Ayyıldızı bulundurma ayrıcalığına sahip olan Beşiktaş forması gelmektedir. Yüzüncü yılda, futbolcularımızın isimlerinin yazıldığı formaları gururla satın alıp sırtıma geçirdim. Çünkü, o forma üzerinde isimleri yazılı tüm futbolcular Beşiktaş için terlerini akıtmış, emeklerini vermişlerdi. O forma onlara bir teşekkür idi. Şimdi ise, beşyüz dolar verebilen “şanslı” beşbin kişiye teşekkür edilecek.

Beşiktaş yönetiminin proje ile ilgili yaptığı açıklamada, beşyüz dolar verecek beşbin kişi için herhangi bir kriter yok. Tek kriter “başvuru sırası”. Yani bu kutsal forma üzerine ismini yazdırmak için beşyüz doları gözden çıkartmak yeterli. İster Beşiktaşlı ol, ister FB ya da GS’li ol, ister mafya ol, ister saygın bir emekçi fark etmiyor. Yeter ki beşyüz doları ver. Genel Kurul üyeliği elde etmiş FB ve GS’lıları üyelikten temzilemeyi bile beceremeyen ve dert etmeyen bir yönetimden bu duyarlılığı beklemenin saçma olduğunun da farkındayım.

Beşiktaş formasının üstüne isimlerinin  yazılmasını her Beşiktaşlı isteyebilir. Bu çok doğal bir arzudur. Ama ben, tanımadığım, Beşiktaş’a layık olup olmadığını bilmediğim kişilerin isimlerinin yer aldığı formalarda ne kendi ismimin yer almasını isterim ne de o formaları satın alıp sırtıma geçiririm .  Beşiktaş yönetimi fon yaratmak için daha yaratıcı yöntemler bulmak zorundadır. Örneğin, çok değişik alanlarda kullanılabilecek anı ürünleri yaratabilirler. Bu anı ürünleri sınırlı sayıda üretildiğinden hem kolleksiyon değeri taşır hem de yüksek fiyattan alıcı bulabilir. Yüzüncü Yılda ürettirdiğimiz özel paralar, piyango biletleri, telefon kartları ve pullar bu yaklaşım için çok güzel örneklerdir.. Yüzüncü Yılda yönetimde olmamama rağmen pulları, telefon kartlarını, piyango biletlerini ve hatıra paraları ben ürettirmiştim. Benzer çabaları sonuna kadar destekler, elimde geleni yine yaparım. Şimdi üstüme düşen görev, kulübün ihtiyacı olan beşyüz doları havale etmek ve forma üzerine ismimin yazılmaması için bir dilekçe vermektir.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here