Şut Atmadan Olmaz!

0
444

TK Grup Beşiktaş 1 – 0 1461 Trabzon 14.01.2016

Takımın ilk maçtaki kötü performansını dikkate alan Şenol Hoca bu maça as kadro ağırlıklı bir kadro ile çıkmayı tercih etmişti. Kalede Tolga, sağ bekte Beck, sol bekte İsmail, stoperlerde Ersan-Rhodolfo ikilisi, ön libero mevkiinde Oğuzhan ve Necip, orta sahada Olcay, Kerim, Mustafa ve ileri uçta Gomez forma giymişti.

Bu kadro, ilk maçtaki performansın çok üstünde bir performansla oyuna başladı ve kontrolü eline aldı. Trabzon takımı ise yine kontra atakla yakalayacağı boşluğun peşindeydi. Beşiktaş ilk dakikalardan itibaren gol pozisyonları üreten taraftı. Ancak bu kadronun da rakibi hafife alması nedeniyle bir türlü bu pozisyonlarını gole çeviremediler.

Gomez’in bu maçta kaçırdığı goller inanılır gibi değil. Özellikle 14. ve 31.dakikalarda kaçırdığı golleri lig maçlarında kaçırsa eminim Şenol Hoca tarafından derhal kenara alınırdı. İlk yarı tarafların golsüz eşitliği ile sonuçlandı.

İkinci yarıya Beşiktaş daha düşük tempoda başladı. İlk yarıda sakatlanan İsmail’in yerine Quaresma, Mustafa’nın yerine de Cenk oyuna girdi. Şenol Hoca’nın Mustafa’ya gösterdiği sabrı takdir etmemek elde değil.

Beşiktaşlı futbolcular bir antreman maçı rahatlığında ve ciddiyetinde oynadılar. Bir de, son günlerde bazı futbol yorumcularının, yaptıkları pas trafiği hakkındaki övgülerinin fazlaca etkisinde kaldıkları ortaya çıktı; Pas trafiğini o kadar fazla abarttılar ki, neredeyse paslaşarak kaleye girmeye çalıştılar. Oysa paslaşmalar gol vuruşu olacak şut için yapılır. Şut atmadan gol olmaz. Biri bu gerçeği Beşiktaşlı futbolculara hatırlatmalı.

Zaten bu gerçeği uzatma dakikalarında hatırlayan Cenk olmasa Beşiktaş bu maçtan galip ayrılamazdı. Bence Trabzon takımın bu mağlubiyeti hak etmedi.
 
MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Ahmet Şimşek, Osman Gökhan Bilir, Özgür Sepin(4. Hakem)

Beşiktaş: Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, İsmail(Dk.40 Quaresma), Necip, Oğuzhan, Olcay, Kerim, Mustafa(Dk.46 Cenk), Gomez(Dk.68 Gökhan)

Yedekler: Günay, Serdar, Tosic, Veli, Quaresma, Gökhan, Cenk

Teknik Direktör: Şenol Güneş

1461 Trabzon: İbrahim, Erhan, Akakpo, Okan, Aytaç, Emrullah, Ali(Dk.68 Yaser), Yüksel, Batuhan, Ziya Alkurt(Dk.75 Arquin), Hamza(Dk.84 Abdulkadir)

Yedekler: Ziya Aydın, Oktay, Ömer, Abdulkadir, Kaan, Arquin, Yaser

Teknik Direktör: Aşkın Dilli

Gol: Cenk (Dk.90+2)

Sarı Kartlar: İsmail (Dk.37), Olcay (Dk.79)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here