Sekiz Puan Kazandıran Bir Maç!

0
502

Sekiz Puan Kazandıran Bir Maç! Beşiktaş 5 – SAİ. Kayseri Erciyesspor 1

Beşiktaş’ta sakatlıklar hiç bitmiyor. Tolga, Sosa, Atiba’dan sonra Opare de sakatlar kervanına katıldı. Bu da yetmedi, Serdar Kurtuluş maçtan önce ısınırken sakatlandı. Listede yapılan değişiklikle Ersan Gülüm listeye alındı. Bu durumda Biliç takımın dağılımını da yeniden şekillendirdi; Kaleye Cenk’i, sağ beke Necip, sol beke Motta, defansın ortasına Ersan- Franco ikilisini, orta sahaya Veli, Tolgay, Gökhan, Olcay dörtlüsünü ve ileri uca Demba Ba- Mustafa ikilisini koyarak uzun zamandan sonra ilk kez 4-4-2 taktiği ile maça başladı.

Galatasaray’ın puan kaybetmesinden sonra liderlik şansının doğması Beşiktaş taraftarı üzerinde büyük bir stres yaratmıştı. Zira Beşiktaş’ın bu gibi durumlardaki karnesi hiç de iyi değildi. Ancak maç başladığında Beşiktaşlı futbolcuların taraftar üzerindeki bu stresten uzak olduklarını gördük. Perşembe günü çok önemli bir maç oynayacak olmalarına rağmen bu maça çok iyi konsantre olmuşlardı. Beşiktaş’ta 5 oyuncunun sarı kart sınırında olmasına rağmen, dördünü sahaya sürmesi Biliç’in bu galibiyeti ne kadar çok istediğinin göstergesiydi.
45 - BJK - Kayseri Erciyes 15.03.2015-1

Beşiktaş oyuna çok istekli başladı. Daha 10.dakikada Mustafa’nın ofsaytta olduğu için geçerlilik kazanmayan golü gelecek gollerin habercisiydi. Bu pozisyondan 3 dakika sonra Mustafa tekrar pozisyona girdi ancak çektiği şut az farkla avuta gitti. Beşiktaş beklediği gole 25.dakikada kavuştu. Gökhan’ın ceza sahası dışından kaleye çektiği şut rakibe çarparak kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlara gitti. Bu golle daha da hırslanan Beşiktaşlı oyuncular sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına aldılar.

Otuz üçüncü dakikada sol kanattan yapılan bir hücum esnasında, ceza sahası içinde, rakibin kontrolünde avuta çıkmakta olan topu takip eden Olcay topa sahip oldu. Bu arada Caner arkadan Olcay’ın beline sarılarak yere indirdi. Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen Demba Ba klasik, durarak yaptığı vuruşlardan birini yaptı ve kaleciyi ters köşeye yatırarak Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi.
45 - BJK - Kayseri Erciyes 15.03.2015-4

İlk yarı bu skorla biter dediğimiz anda Beşiktaş üçüncü golü de buldu. Geçen hafta Atiba’ya uzun mesafeli asist yapan Necip, bu sefer Demba Ba’ya çok uzun bir pas yolladı. Demba Ba bu pası çok güzel kontrol ettikten sonra derhal defansın arkasına sarkan Olcay’ın önüne indirdi. Olcay topa yere düşmeden çok düzgün bir vuruş yaptı ve kalecinin bakışları arasında ağlara yolladı. Bu golden sonra Biliç’in Necip’i yanına çağırarak tebrik etmesi, önce kendini Necip’e öptürmesi, sonra da Necip’i öpmesi çok güzel bir görüntü verdi. Hoca ve futbolcu arasındaki bu tür sıcak ilişkilere maalesef ligimizde pek rastlayamıyoruz.

Beşiktaş’ın ilk devre üç gol attığı bir maçı hatırlamakta zorlandım. Her halde çok uzun yıllar önce böyle bir skorla soyunma odasına gitmişti. Beşiktaş ilk yarıda aldığı sonucun rahatlığı ile ikinci yarıya başladı. Ancak 48.dakikada yenilen gol yine yüreklerimizi ağzımıza getirdi; Ersan’ın ceza sahası dışında yaptığı faul sonrası kazanılan serbest vuruşu Drenthe kullandı. O mesafeden topa öyle bir falso verdi ki, top hiçbir kalecinin çıkartamayacağı, iki direğin birleştiği yerden, ağlara gitti.
45 - BJK - Kayseri Erciyes 15.03.2015-6

Beşiktaş taraftarı bu golden sonra acaba tarih tekerrür mü edecek diye kaygılanırken Beşiktaşlı futbolcuların kendine geldiğini ve dördüncü gol için girişimlerde bulunmaya başladıklarını gördük. Önce 57.dakikada Tolgay, sonra da 68.dakikada Mustafa kaleyi yokladılar. Bu arada tam rahatlamaya başlamışken 70.dakikada Edinho’nun çaprazdan çektiği şut direkte patladı. Bu top gol olsa herhalde malum stres yine Beşiktaşlı futbolcuları saracak ve maç tehlikeye girecekti. Şans bu kez Beşiktaş’tan yanaydı.

Beşiktaş’ı rahatlatan gol 77.dakikada Mustafa’dan geldi. Motta’nın pası ile ceza sahası içinde buluşan Mustafa kaleye şutunu çekti. Rakipten dönen top yine Mustafa’nın önünde kaldı. Mustafa bu kez kalecinin sağından topu ağlara yollayarak Beşiktaş’ı rahatlatan golü attı. Bu golden sonra Mustafa ile Demba Ba’nın sevinci görülmeye değerdi. Bu sevinç birbirlerini rakip değil partner olarak gördüklerinin bir göstergesidir. Beşiktaşlı futbolcular arasında gelişmiş olan bu takım ruhu şampiyonluğu getirecek başlıca faktördür.

Son gol ise 79.dakikada Motta’dan geldi. Demba Ba’nın pasıyla buluşan Motta sağ çaprazdan kaleye şutunu çekti. Rakibe çarpan top kaleciyi yanılttı ve ağlara gitti. Bu gol ile birlikte Beşiktaş 5-1 gibi muhteşem bir galibiyet elde etmiş oldu.
45 - BJK - Kayseri Erciyes 15.03.2015-5

Bence bu maçın önemli bir kazancı da sarı kart sınırında olan futbolcuların cezalı duruma düşmemiş olmasıdır. Fenerbahçe maçına eksizsiz gitmek önemliydi. Özellikle Demba Ba, Gökhan ve Veli’nin bu maçı firesiz atlatması çok iyi oldu. Ayrıca, son haftalardaki kötü futboldan sonra sergilenen oyun performansı da, Beşiktaş’ın şampiyonluk için en önemli aday olduğunu gösterdi, camiayı umutlandırdı.

Fenerbahçe’nin üç puan, Galatasaray’ın 2 puan kaybettiği bir haftada kazanılan maç 8 puan değerindedir. Atılan 5 gol ise rakiplere karşı gol averajını da düzeltti. Bundan iyisi Şam’da kayısı!

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Ankara Osmanlı

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Ümit Öztürk(4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk G., Ersan, Pedro, Necip(Dk.73 Kerim), Motta, Veli, Gökhan, Tolgay, Olcay, Mustafa(Dk.82 Cenk), Demba Ba(Dk.80 Oğuzhan)

Yedekler: Günay, Eslem, Atınç, Ersan, Kerim, Oğuzhan, Cenk T.

Teknik Direktör: Slaven Bilic

SAİ Kayseri Erciyesspor: Gökhan D., Diakhate, Anıl, Caner, Cenk Ahmet(Dk.31 Mandjeck), Serdar G.(Dk.80 Oğulcan), Murat(Dk.67 Vleminckx), Yasin, Drenthe, Mehmet, Edinho

Yedekler: Zülküf, Emre, Mandjeck, Sylla, Oğulcan, Vleminckx, Necati

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Goller: Gökhan T. (Dk.25), Demba Ba (Dk.34 Pen.), Olcay (Dk.45), Drenthe (Dk.48), Mustafa (Dk.77), Motta (Dk.79)

Sarı Kartlar: Diakhate (Dk.30), Caner (Dk.33), Ersan (Dk.40), Mandjeck (Dk.53), Olcay (Dk.55)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here