Formalite Maçı Oldu.

0
489

Formalite Maçı Oldu. Rizespor 0 – Beşiktaş 0

Bugün oynanan Sarıyer – Adana Demir Spor maçında, sıfır puanı olan Sarıyer, Adana Demir Spor’u yenince, birinci sıradaki Rizespor ve ikinci sıradaki Beşiktaş’ın gruptan çıkmaları kesinleşmiş oldu. Her iki takım da bir üst tura çıkınca bu son gurup maçı bir formalite maçına dönüştü.

Tesadüf bu ya, bu iki takım bu hafta sonu da lig maçında karşı karşıya gelecekler. Herkes bu maçın hafta sonu oynanacak maçın provası olacağını beklerken Biliç gençlerden ve yeni transferlerden oluşan bir kadroyla sahaya çıkmıştı. Kalede Günay, sağ bekte Opare, sol bekte İsmail, defansın ortasında Atınç – Miloseviç ikilisi, orta sahada Tolgay, Eslem, Raşit, ileri üçlüde ise Necip, Uğur Boral ve Kerim vardı.
35 - Rizespor - BJK 05.01.2015 -3

Yukarıda saydığım isimlerden Günay, Atınç, Eslem ve Raşit Beşiktaş alt yapısından yetişmeler. Bunların yanına Necip’i de yazarsak sahada 5 alt yapıdan gelen oyuncu vardı. Biliç’i bu yüzden çok takdir ediyor ve alkışlıyorum.

Gençler ve yeni transferler için kendini gösterme şansı olan bu maç maalesef şansızlığa dönüştü. Opare ve Miloseviç rakip darbesi değil, çimlere takılarak sakatlandılar. Opare’de birinci derece yırtık oluşmuş. Miloseviç’in ise ayak tarak kemiklerinden biri kırılmış. Biliç bu sakatlıklardan dolayı erken değişikliklere gitmek zorunda kaldı. Bu da kafasındaki oyun düzeninin bozulmasına neden oldu. Serdar ve Oğuzhan’ı ilk yarı bitmeden oyuna sokmak zorunda kaldı.
35 - Rizespor - BJK 05.01.2015 -2

Bu maç sakatlıktan yeni çıkmış olan Mustafa Pektemek’i takıma döndürmek için iyi bir fırsattı. Biliç bu fırsatı kullandı ve 75.dakikada genç Raşit’in yerine Mustafa’yı sahaya sürdü. Oyunda kaldığı sürece Raşit ve Eslem’i çok beğendim. Her ikisi de gelecek vaad eden oyuncular. A takımı ile ilk maçları olduğundan her ikisi de çok heyecanlıydılar. Yine de oynadıkları oyunla takdirleri hak ettiler. Bu arada Eslem’e de nazar değdi ve 86.dakikada sakatlanarak oyunu terk etti. Biliç üç değişiklik hakkını kullanmış olduğundan Eslem’in yerine başka oyuncu alamadı ve Beşiktaş son dakikaları 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Pek çok teknik direktör bu gibi durumlarda, takımı 10 kişi ile oynamak yerine sakatlanan oyuncusuna maçın sonuna kadar idare etmesini söyler. Biliç ise hiç düşünmeden Eslem’i oyundan aldı. Bu hareketi ile Biliç insana verdiği değeri göstermiş oldu. Sahada alınacak hiçbir sonuç futbolcu sağlığından önemli olamaz!
35 - Rizespor - BJK 05.01.2015 -1

Yazının başında da belirttiğim üzere bu bir formalite maçıydı. Her iki takım da hafta sonu oynanacak lig maçını düşündüklerinden bu maça çok fazla konsantre olamadılar. Böyle olunca da anlatacak değerde pozisyon üretemediler. Bu iki gerçek ölçüleri değerlendirebilmek için hafta sonunda oynanacak maçı bekleyeceğiz.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Yeni Rize Şehir

Hakemler: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Nihat Mızrak, Hakan Akmısır(4. Hakem)

Beşiktaş: Günay, Opare(Dk.42 Serdar), Atınç, Milosevic(Dk.42 Oğuzhan), İsmail, Tolgay, Eslem, Raşit(Dk.75 Mustafa), Necip, Uğur, Kerim

Yedekler: Cenk, Serdar, Ersan, Motta, Oğuzhan, Gökhan, Mustafa

Teknik Direktör: Slaven Bilic

Ç. Rizespor: Aykut, Orhan, Oboabona, Koray, Ali, İlyas(Dk.81 Sercan), Engin, Murat(Dk.75 Holosko), Tevfik, Kweuke, M. Emin(Dk.84 Ümit)

Yedekler: Necati, Sercan, Ümit, Fatih, Taha, Hasan, Holosko

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Sarı Kartlar: Eslem (Dk.74), Atınç (Dk.77)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here