Tam Bir Antrenman Maçıydı

0
466

22.07.2010
Beşiktaş 4 : 0 Vikingur

Beşiktaş, haritada bile zor bulunulabilen Faroe Adalarına, İstanbul’da elde ettiği avantajlı skorun rahatlığı ile gelmişti. Schuster de bu inançta olmalı ki, tamamen ofansif bir kadro ile ilk onbirini oluşturmuştu. Bu kadro ilk yarıda 4 gol atarak turu 45 dakikaya sığdırdı ve ikinci yarıda Plzen maçını düşünerek rolantiye geçti.

Bu maça çıkarken zorlanmayacağını bilen Schuster, elindeki futbolcuları denemek, göndereceklerini belirlemek amacıyla kadrosunu oluşturmuştu. Belli ki, Zapaotocny ve Ferrari’yi bir kez daha sahada görmek, İsmail Köybaşı ve Onur gibi gençleri denemek, Delgado’yu ise vitrine çıkartmak istiyordu. Vikingur takımı, Schuster’in bu amaçlarına ulaşmak için oldukça elverişli rakipti. Eminim,Schuster de sahaya sürdüğü bu kadronun ciddi bir rakip karşısında çok açık vereceğinin farkındadır.

Doksan dakika boyunca, defansın önünde oynayan Ernst dışında hiçbir orta saha ve forvet oyuncusu defansa yardımcı olmadı. Maçn belli dönemlerinde Vikingur takımı bile orta sahayı rahatça geçme fırsatı buldu. Quaresma, Delgado ve Nihat orta sahadan kendi yarı sahalarına hemen hemen hiç geçmediler. Umarım bu özel durumu alışkanlık haline getirmezler.

Bu tür maçlar için söylenecek çok fazla şey yoktur. Beşiktaşlı futbolcular ve Schuster için klasik bir antreman maçından öte bir anlamı yoktu. Asıl Beşiktaş’ı bundan sonraki daha zorlu rakipler önünde seyredeceğimizi umuyorum.

Beşiktaş:4 Vikingur:0
22.07.2010

MAÇIN AYRINTISI

Stat: Toftir Stadı

Hakemler: 
Mattias Gestranius, Mikko Alakare, Marko Hanninen, Anti Munukka (4. Hakem)

Vikingur: 
Turi Geza, Klettskaro, Vatinhammar, Stankovic, H. Jacobsen, Justinussen, Djurhuus, S. Jacobsen, E. Jacobsen, Niclasen, Hansen

Oyuna Girenler: Sverri Jacobsen (Dk. 76), Bartalstovu (Dk. 53), Sölvi (Dk. 84)

Teknik Direktör: Martin Olsen

Beşiktaş: Hakan Arıkan, İsmail Köybaşı, Sivok (Dk. 46 Ferrari), Zapotocny, Erhan Güven, Ekrem Dağ (Dk. 66 Onur Bayramoğlu), Ernst (Dk. 46 Uğur İnceman), Delgado, Quaresma, Nihat, Bobo

Yedekler: 
Cenk Gönen, Nobre, Tabata, Necip Uysal, Uğur İnceman, Onur Bayramoğlu, Ferrari

Teknik Direktör: Bernhard Schuster

Sarı Kartlar: Uğur İnceman (Dk. 81), Ferrari (Dk. 90)

Goller: 3. dakikada İsmail Köybaşı soldan getirip içeri ortaladığı topu Ekrem Dağ kafayla filelere gönderdi ve Takımımız, 1-0 öne geçti.

10. dakikada Quaresma sağdan ceza sahasına girerek topu Nihat’a çıkardı. Nihat bekletmeden vurdu ve skor 2-0 oldu.

32. dakikada Delgado sağdan ortaladı. Topa sahip olana Bobo dönerek vurdu ve skoru 3-0’a taşıdı.

44. dakikada Quaresma ceza sahasında sağ çizgiye inip dışarı çıkarttı. Bobo ayağına gelen topu filelere göndererek farkı 4’e yükseltti (4-0).

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here