Yürekleri İle Oynayanlar

0
406

SL 20. Hafta Beşiktaş 2 : 0 Denizlispor 12.02.2005

Cumartesi gecesi oynanan Beşiktaş-Denizli maçı son yıllarda en çok heyecan duyarak seyrettiğim maçlardan biriydi. Dokuz kişi kalmasına rağmen maçı bırakmayan ve de ikinci golünü dokuz kişi kaldıktan sonra atan bir takımı ayakta alkışlamak lazım. Rıza Hoca takıma inanılmaz bir hırs aşılamış. Tüm futbolcular adeta iki kişilik oynadılar. Hatta Kaptan Tayfur için üç kişilik oynadı bile diyebiliriz.

Maçın neticesi ne olursa olsun, beni menun eden unsurlar şunlardı; Oyunu iyi okuyan ve gerekli taktik değişiklikleri zamanında yapan bir kenar yönetiminin varlığı, hakem tarafından demoralize edilen oyuncuların disiplinden asla kopmayışları ve maçı kazanma arzuları. Bir takımı “iyi takım” yapan unsurların en önemlileri de bence bunlardır. Rıza Hoca’nın gelişiyle birlikte geleceğe daha umutla bakar oldum.

ÖZKAYNAK DÜZENİ

Rıza Hocanın, A takımında işleri yoluna koyduktan sonra en kısa zamanda özkaynak düzenine de el atması gerekir. Geçmişte başarıları ile övündüğmüz özkaynak düzenimizde işler çok da iyi gitmiyor. Yıldız takımımız dışındaki kategorilerde durum pek iç açıcı değil. Yıldız takımımız grup maçlarını birinci olarak bitirerek bir üst tura çıktı. Kendilerini başarılarından dolayı kutluyorum. PAF takımımız beşinci, A genç takımımız yedinci ve B genç takımımız altıncı sırada bulunuyor.

Yöneticilik yaptığım dönemde ne Nevio Scala’nın ne de Daum’un bir gün olsun özkaynak düzenindeki oyuncularımız ile ilgilendiğini görmedim. Oysa bu çocukları en çok motive eden unsur A Takımın teknik kadrosu tarafından izlendiklerini bilmeleridir. Geleceğimiz olan bu çocukları daha yakından izlememiz gerekir. Rıza Hoca da özkaynak düzeninden geldiği için gereken ilgiyi göstereceğine inanmaktayım.

ENGELLİLER SPOR ŞUBESİ

Bildiğim kadarıyla Süper ligde engelliler spor şubesi olana tek kulüp BJK’dır. Beşiktaş Yönetim Kurulu uzun yıllar boyu dışardan destek verdiği engellileri 2003 yılında bünyesine katarak çok önemli ve ulvi bir görevi yerine getirdi. Başta bu şubenin kurucusu olan Ahmet Kavalcı olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Engelliler spor şubesi içinde basketbolcularımız çok önemli başarılara imza atıyorlar. Tekerlekli sandalyeleri üzerinde hayata meydan okuyan bu kardeşlerimiz namağlup lig lideri konumlarıyla tüm Beşiktaşlılara  kıvanç ve gurur yaşatıyorlar.  Beşiktaş formasını şerefle terleten bu kardeşlerimiz Mart ayı içerisinde şampiyon kulüpler kupası final grubuna kalabilmek için Fransa’da grup eleme maçları oynayacaklar. Engelli Atıcılık takımımız Türkiye şampiyonu oldular. Bilek güreşi kategorisindeki engelli sporcularımız ise başarıdan başarıya koşuyorlar. Bir bayan ve iki erkek sporcumuz Avrupa şampiyonu oldular.

Bu koca yürekli Kartalları sonuna kadar desteklemek taraftlı-tarafsız tüm spor severlerin görevi olmalıdır.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here