Hala Çözüm Gerek 

0
2704

Süper Lig            10. Hafta                Ankaragücü 1 : 4 Beşiktaş        24.10.2004

Beşiktaş maçından önce Arsenal-Manchester United maçını izledim. Fenerbahçe’ye 3 gol atan Rooney, Arsenal ceza sahası içerisinde kendini öyle artistik bir şekilde yere bıraktı ki pozisyondan uzakta bulunan hakem aldanarak derhal penaltı noktasını gösterdi. Bu haksız penaltı Arsenal’in 49 maçlık yenilmezlik unvanına son verdi. Bu penaltı beni bir an 1992-93 sezonuna götürdü. Beşiktaş 5 Aralıkta 48 maçlık yenilmezlik rekorunu Galatasaray maçı ile yitirmişti.

Kartal, Feyyaz ile öne geçmesine rağmen Hakan ve Tugay’ın golleri ile maçı 3-1 kaybetmişti.

Bu nostalji ortamından sıyrılıp Beşiktaş-Ankaragücü maçını izlemeye başlamışken içimden, “Allah Beşiktaş’ımı böyle sahte penaltılardan korusun!” diye dua ediyordum. Ama bir yandan da geçen hafta övgüler yazdığım hakem Oktay Demiray’a güveniyordum. Daha maçın 4. dakikasında İbrahim’le omuz omuza ceza sahasına giren Guel birden kendini yere bıraktı. Pozisyona çok uzak olan Oktay Demiray tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topa çok iyi vuran Faruk Namdar, Ankaragücü’nü 1-0 öne geçirdi. Korktuğum başıma gelmişti.

Bu dakikadan sonra karşılıklı cılız ve ürkek ataklar izledik. On beşinci dakikada bu sefer İbrahim Üzülmez kendini artistik bir şekilde yere bırakınca, pozisyona yine çok uzak olan Oktay Demiray bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topa sert vuran J. Carew beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra ceza sahasına giren her futbolcu kendini yere bırakarak penaltı arayışına girdi. İkinci yarıdaki oyunla maçı farklı kazandı Beşiktaş. Ama Del Bosque önümüzdeki hafta Fenerbahçe maçına bu tertiple çıkarsa çok başı ağrır. Özellikle orta sahanın ortasına acilen çözüm düşünmesi gerekir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here