Geleceğin mesleklerinin temel taşları (11): Blockchain

0
173
Dönem, Akıllı Sözleşmeler dönemi; günlük hayatta yaptığımız her türlü sözleşmeyi Blockchain sistemi üzerindeki uygulamalar ile de yapabiliriz. Bu sözleşmeler sayesinde taraflar, güven içinde alışverişlerini yapabilirler.

Geleceğin dünyasında, bugün internet üzerinden yaptığımız işlerin pek çoğu Blockchain üzerinden yapılıyor olacak. Hatta internet üzerinden yapmadığımız işlerin de büyük kısmı Blockchain üzerinden yapılıyor olacak.

Blockchain’i anlatmadan önce Web 3.0’ı anlamamız gerekiyor. Zira Blockchain bu yeni Web uygulaması üzerinde çalışıyor.

Web 1.0 70’li yıllarda kullanılmaya başlandı. İnteraktif değildi. Sadece var olan web sayfalarını okuyabiliyor ama yorum yapma, soru sorma gibi fonksiyonları olmayan, pasif bir sistemdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here