Yorgunluk ve Psikolojik Faktörler!

0
484

SL 26. Hafta Beşiktaş 1 – 0 Antalyaspor 19.03.2016

Rakibi bir haftalık bir çalışma ve dinlenmeden sonra bu maça çıkarken, Beşiktaş sekiz günde üçüncü maçına çıkıyordu; fiziki güç olarak avantajlı olan taraf Antalyaspor’du. Bir sonraki gün oynanacak olan GS-FB derbisinin yarattığı stres ve bu sabah İstiklal Caddesinde yaşanan terör olayı dikkate alınınca, keyifsiz bir maç izleneceği aşikardı.

Her iki takımdan da, Teknik Direktör ve yedek oyuncular dahil, bu maçta tam 20 yabancı ülke vatandaşı sahadaydı. Aslında Türk vatandaşı olan oyuncuların önemli bir kısmı da yurtdışında yetişip, yakın zamanda ülkemize gelen oyuncular. Yani onlar da yarı ‘yabancı’ sayılabilirler. Yaşanan terör olayları karşısında moralleri bozulan bu kişilerden iyi bir performans beklemek haksızlık olur.

Trabzonspor maçında sakatlanıp, oyunu terk eden Tolga’nın ilk on birde maça başlaması planlanmıştı. Ancak Tolga’nın ısınma çalışmaları sırasında sakatlığı nüksedince yerine Boyko maça ilk onbirde başladı. Beşiktaş’ın bu maçta görev yapan kadrosunda; kalede Boyko, sağ bekte Beck, sol bekte İsmail, defansın ortasında Necip-Marcelo ikilisi, ön liberoda Oğuzhan-Atiba, orta sahada Quaresma, Sosa, Kerim ve ileri uçta Gomez görev yapıyordu.

Geçen maç çok iyi performans gösteren Kerim bu hafta da formayı kapmıştı. Şenol Hoca, Alexis’in performansından pek memnun değil ki onun yerine bu hafta Necip’i tercih etmiş. Necip geçen hafta kusursuz oynamış, takımın galibiyetinde önemli bir görev üstlenmişti.

Beşiktaş oyuna düşük tempoda başladı. Ancak geçen her dakika oyunun hakimiyetini eline alıp, oyunu rakip yarı sahaya yıktı. Oyunun hakimi olmasına rağmen bu maçta da yine Beşiktaş’ın golcüleri şansızdı. Gomez geçen haftaki düşük performansını kramponlarına bağlamıştı, ancak bu hafta da çok kritik pozisyonlarda ayağı kayarak yere düştü. Hele ikinci yarıda, kaleciyle karşı karşıyayken yere düşmesi Beşiktaş’ı net bir golden etti.

Beşiktaş’a üç puanı getiren gol 27.dakikada Oğuzhan’dan geldi. Ceza sahasına Sosa ile verkaç yaparak giren Oğuzhan topu sol çaprazdan, uzak kale direğinin dibinden ağlara yolladı. Görsel açıdan son derece keyif veren bir goldü. Bu golden sonra Beşiktaş, ilk yarıda tekrar gol pozisyonları yakaladı ama değerlendiremedi.

İkinci yarıda da Beşiktaş oyunun hakimi olmasına rağmen son vuruşlarda başarılı değildi. İkinci yarıdaki kötü futbolun temel nedeni, bir hafta içinde oynanan iki maç ve seyahatlerin doğurduğu fiziki yorgunluktu. Özellikle son 15 dakika bütün oyuncular oyundan düştüler.

Bu arada hakem faktörünü de unutmayalım. Hüseyin Göçek’in Beşiktaş karnesi oldukça zayıf. Geçmişte Beşiktaş’ı çok kez mağdur etmiştir. Bu maçta da çok çabaladı ama Antalyaspor takımı, hakemin paslarını gole çeviremedi. Artık Beşiktaş’ın her maç en az bir penaltısının çalınmasına alıştık, ama Hüseyin Göçek bu maçta iki penaltıyı birden görmezden geldi.

Birinci penaltı pozisyonu 51.dakikada, Beşiktaş korner atarken yaşandı. Celustka ceza sahası içinde Atiba’yı formasından çekerek engelledi. Hem Hüseyin Göçek hem de kale arkası hakemi olaya çok yakın olmalarına rağmen olayı görmezden geldiler. Bu pozisyondan üç dakika sonra, Olcay topla ceza sahasına girip, orta yapmak istedi. Bu pozisyonda da Diego topa eliyle müdahale edip, topun yönünü değiştirmesine rağmen Hüseyin Göçek oyunu devam ettirdi.

Beşiktaş son maçlarda sadece rakiplerini değil, hakemleri de yenerek puanları kazanıyor. Bu sezon şampiyon olunacaksa, aynen şampiyon olduğu önceki sezonlardaki gibi hakemleri de yenerek şampiyon olmak zorunda. Aslında Beşiktaş’ın bu gücü de var!

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Başakşehir F. Terim

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz, Mehmet Metin(4. Hakem)

Beşiktaş: Boyko, Beck, Necip, Marcelo, İsmail, Atiba, Oğuzhan (Dk.73 Tolgay), Quaresma (Dk.46 Olcay), Sosa, Kerim, Gomez (Dk.85 Cenk)

Yedekler: Günay, Serdar, Tosic, Alexis, Tolgay, Olcay, Cenk

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Antalyaspor: M’Bolhi, Celustka, Motta, Rıdvan, Angelo, Makoun (Dk.76 Fernando), Serdar, Yekta, Zeki (Dk.63 Campos), Mbilla (Dk.73 Ömer), Eto’o

Yedekler: Ozan, Sakıb, Inkoom, Fernando, Emrah, Campos, Ömer

Teknik Direktör: Jose Morais

Gol: Oğuzhan (Dk.27)

Sarı Kartlar: Quaresma (Dk.11), Mbilla (Dk.40), Necip (Dk.86)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here