Bu Kartın Acısını Çıkartırlar!

0
464

Bu Kartın Acısını Çıkartırlar! Balıkesirspor 0 – Beşiktaş 1

Haftada iki ya da üç maç oynamaya alışık olmayan ve bu maç trafiğini kaldırabilecek kadroya sahip olmayan takımların yerel lige dönüşlerinde performansı kaybı yaşamaları doğaldır. Türkiye liglerinde, Beşiktaş dahil, hiç bir takım bu yoğunluğu yönetebilecek güçte değil. Tottenham’da çok üstün bir performans gösteren Beşiktaş’ın Balıkesir karşısında bir düşüş yaşayacağı beklenen bir durumdu. Nitekim öyle de oldu.

Perşembe maç oynayıp, çok fazla dinlenme fırsatı bulamadan deplasmana gitmek hiç de kolay bir iş değil. Beşiktaş’ın bu maça hazırlanması ve rakibi analiz etmesi için sadece bir günü vardı. Biliç bu yoğun maç trafiğinde rotasyon uygulamak, bazı futbolcularını dinlendirmek zorunda idi. Tottenham maçında oynayan futbolculardan Sivok, Olcay, Veli ve Mustafa’yı kenara alarak oyuna başladı.
12 - Balikesir - BJK - 05.10.2014-1

Biliç, geçtiğimiz haftalarda sakat olan Ersan Gülüm’ü Sivok’un yerine monte etmişti. Sivok oynadığı maçlarda yaptığı kritik hatalarla Ersan’ı aratmıştı. Ersan da bu maçta gole giden Sercan’ı arkadan düşürerek Sivok’u arattı. Hakem Deniz Çoban bu pozisyonda eyyam yaparak olayı sarı kartla geçiştirdi. Oysa pozisyon, Biliç’in de belirttiği gibi, kırmızı kartlıktı. Beşiktaş’ın böyle haksız kararlara hiç ihtiyacı olmaz. Hakem o kırmızı kartı gösterse muhtemelen Beşiktaş yine bu maçı kazanırdı. Balıkesir takımı 10 kişi ile savunma yapacak Beşiktaş’ı yenebilecek kapasitede bir takım değil. Bu yanlış kararın en büyük zararı Beşiktaş düşmanlarına konuşma hakkı vermesi oldu. Şimdi en kısa zamanda hakemler bu yanlış kararın faturasını kritik bir pozisyonda ödetecekler.

Oğuzhan ile Sosa birlikte oynar mı sorusuna tam bu maçta cevap bulacaktık ki Sosa ilk yarının sonuna doğru sakatlandı. Bu sakatlık, Sosa’nın Beşiktaş’a sakat geldiği yolundaki soru işaretlerini çoğalttı. Yine de oyunda kaldığı sürece, orta sahası güçlü olmayan takımlara karşı bu ikilinin birlikte oynayabileceği izlenimini verdiler. Ancak, orta sahayı kalabalık tutan ve pres yapan takımlar karşısında ne yaparlar belli değil.

Kerim Frei’ın Olcay ve Gökhan’ın iyi bir yedeği olabileceğini ileri sürenler haklı çıktı. Kerim bir süre daha bu ikilinin yedeği olarak kulübede oturur ama yakın zamanda da bu ikiliyi ciddi bir şekilde zorlayan bir alternatif olabilir. İyi bir futbol alt yapısına ve futbol bilgisine sahip olduğu belli. Biraz daha kendini geliştirmesi ve süre alması gerekiyor. Yedekler arasında oturan Veli’nin eksikliği ise bir hayli hissedildi. Veli’nin düz futbolunu beğenmeyip, eleştirenler onun kıymetini sahada olmadığı zamanlarda anlıyorlar.
12 - Balikesir - BJK - 05.10.2014-2

Beşiktaş maça başlar başlamaz kalesinde tehlikeyi gördü. Balıkesir yarı sahasından atılan uzun topa hareketlenen İlhan, Motta ve Ersan’ın anlaşmazlığından yararlanıp ceza sahası yayından topa vurdu ve top az farkla dışarı gitti. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra nerdeyse Serdar kendi kalesine gol atıyordu. Rakipten gelen topu kafayla kalecisine aktarmaya çalışırken nerdeyse topu ağlara yolluyordu.

Beşiktaş’ın ilk ciddi gol girişimi 16.dakikada geldi. Rakip ceza sahasında yaratılan karambolde önce Demba Ba vurdu, top rakipten Sosa’nın önüne geldi. Sosa iki rakip oyuncuyu çalımlayarak önünü açtı ve boş kaleye topu yolladı. Çizgi üzerinde bulunan Coelho topu kafayla uzaklaştırarak Beşiktaş’ın bir golüne engellemiş oldu. Aynı Coelho, 35 dakikada kullanılan korner atışında vurduğu kafa şutu ile nerdeyse takımını öne geçirecek golü atıyordu. Bu pozisyonda Tolga topu başarı ile kornere yollayarak, gol olmasını engelledi.

İlk yarıda yaşanan bir başka gol girişim ise 41.dakikada yaşandı. Kazanılan serbest vuruşu Sosa hafif sağ çaprazdan kullandı. Barajın üzerinden falsolu bir vuruş yapan Sosa’nın topu tam 90’dan ağlara giderken kaleci tarafından dışarı çelindi. İlk yarıda yukarıda anlattığımız pozisyonlardan başka önemli gol girişimleri olmadı ve ilk yarı beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş ikinci yarıya zorunlu bir değişiklikle başladı; Sosa’nın yerine oyuna Mustafa dahil oldu. Böyle Beşiktaş çift santraforla oynamaya başladı. İleride Demba Ba’nın yalnız kalmaması olumlu bir hamle idi. Nitekim bu hamle 57.dakikada Beşiktaş’ı öne geçiren golü getirdi. Gökhan Töre’nin Serdar’a bırakmadan aceleyle kullandığı taç atışında topla buluşan Oğuzhan topu ceza sahasına ortaladı. Demba Ba’nın dokunamadığı topa arka direkte iyi yükselen Mustafa Pektemek kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
12 - Balikesir - BJK - 05.10.2014-3

İkinci yarıda çok fazla pozisyon zenginliği yaşanmadı. Golden başka yaşanan en önemli pozisyon Ersan Gülüm’ün Sercan’ı arkadan indirmesi idi. Yazının başında da belirttiğimiz gibi pozisyon kırmızı kartlık olmasına rağmen hakem Deniz Çoban pozisyonu sarı kartla geçiştirdi.

Beşiktaş bu galibiyetle önemli bir üç puan kazandı ve ligde liderliği ele geçirdi. Asıl zor olanı bundan sonrası; Lider olan Beşiktaş’a karşı hem rakipler daha hırslı oynayacak hem de hakemler verilmeyen o kırmızı kartın acısını kat be kat çıkaracaklar. Allah Beşiktaş’ın yardımcısı olsun…

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Balıkesir Atatürk

Hakemler: Deniz Çoban, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık, Serkan Gençerler(4. Hakem)

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Kerim(Dk.59 Olcay), Atiba, Sosa(Dk.46 Mustafa), Gökhan, Oğuzhan, Demba Ba(Dk.78 Veli)

Yedekler: Cenk, Sivok, İsmail, Necip, Veli, Olcay, Mustafa

Teknik Direktör: Slaven Bilic

Balıkesirspor: Emrullah, Okan, Bülent, Coelho, Kulusic, Jabbie, Aykut, Santos(Dk.46 Alanzinho), Vargas(Dk.66 Gökhan), Sercan, İlhan(Dk.86 Burak)

Yedekler: Zeki, Abdülhamit, Uğur, Alanzinho, Gökhan, Ali, Burak

Teknik Direktör: İsmail Ertekin

Gol: Mustafa (Dk.57)

Sarı Kartlar: Jabbie (Dk.34), Ersan (Dk.60), Gökhan (Dk.65), Oğuzhan (Dk.76)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here