Onur Mücadelesi Yapanlar Kazandı

0
445

08.01.2012
Ankaragücü 0 : 0 Beşiktaş

Ankaragücü ligde sonuncu durumda. On dokuz maçın sadece ikisini kazanmışlar. Toplam 11 puanları var. Üstelik, parasızlıktan dolayı önemli futbolcularının bonservisleri bedelsiz duruma düşmüş ve bu futbolcularını bedavaya kaptırmışlar. Oysa ligin başında tüm kulüpler, bu oyuncuları bedelsiz transfer etmeyeceklerine dair Ankaragücü’ne söz vermişlerdi. Ama bu sözlerinde durmadılar ve batan geminin malları gibi kapıştılar. Geçen hafta yapılan Kulüpler Birliği toplantısında Ankaragücü başkanı da kulüp başkanlarına verdikleri bu sözü hatırlattı ve protesto amacıyla toplantıyı terk etti.

Ankaragücü son haftalardaki maçlarına A2 takımı takviyesi ile çıkıyor. Bu gençler de onur mücadelesi yapıp, canlarını dişlerine takıyorlar. En tehlikeli takımlar bu tür takımlardır. Çünkü kendileri futbol oynamadıkları gibi rakibi de oynatmazlar. Onbir kişi ile defans yaparlar. Bu tür takımlara karşı tek santraforla oynamak maçı rakibe sunmaktır. Carvalhal de böyle yaptı.

Carvalhal’in sahaya sürdüğü ilk on bire bir göz atalım: Defans bloğunda Hilbert’in yokluğunda sağ kanatta Ekrem görev yapıyordu. Diğer değişmez dörtlüden üçü (Egemen-Sivok-İsmail) sahadaydı. Orta sahada ise Ernst defansın önünde görev yaparken onun önünde Fernandes ve Veli görev yapıyordu. Sol kanat Simao’ya, sağ kanat ise Mustafa Pektemek’e emanet edilmişti. Almeida ise yine tek başına ileride görev yapıyordu.

Bu dizilişte Mustafa Pektemek başarısız oldu. Zira Mustafa Pektemek kanat oyuncusu değil, santrafor. Dolayısıyla kendi kanadından top taşıyıp, orta yapamadı. Simao ise, oyunda kaldığı sürece kendi kanadında oynamayıp, orta bölüme hamleler yaptı. Bundan dolayı da Beşiktaş maç boyunca kanat organizasyonu yapamadı. Halbuki Mustafa ile Almeida yan yana oynasa, çapraz koşularla defans oyuncularını peşlerine taksa, ön direk-arka direk organizasyonları yapsa rakip defansı mutlaka açarlardı.

Oyun bu şekilde bloke olunca kilidi açma görevi Fernandes ve Veli’nin omuzlarına yüklendi. Bu oyuncular da yeterli performansı gösteremeyince Beşiktaş gol pozisyonu üretemedi. Carvalhal 54.dakikada Mustafa Pektemek’i oyundan alıp Edu’yu oyuna sokmakla önemli bir hata yaptı. Oysa kapanan bu kilidi açacak adam Mustafa Pektemek’ti. Oyunda kaldığı sürece hiçbir katkısı olmayan Simao’ya ise 73 dakika tahammül etti. Oysa Mustafa’nın yerine Simao’yu oyundan alsa daha olumlu bir hamle yapmış olurdu. Beşiktaş yarı sahasını geçmeye yeltenmeyen bu takıma karşı defans oyuncularını bile eksiltebilirdi. Carvalhal’in değişiklikleri hem yerinde değil hem de geç yapılmış hamlelerdi.

Doksan dakika boyunca Beşiktaş çok az gol pozisyonu üretebildi. Edu ile yarattığı iki pozisyonu da çok acemice harcadı. Belli ki Beşiktaşlı futbolcular bu maçtan alınacak üç puanı çantada keklik görmüşler. Daha Ankara’ya gelmeden kafalarında bu maçı kazanmışlar(!) Oysa oynamadan maç kazanılamıyor. Geçen hafta makine düzeninde tıkır tıkır maç oynayan oyuncular sanki bunlar değildi. Zaten bu sezon Beşiktaş’ın üst üste çok iyi iki maç oynadığını hatırlamıyorum. Her iyi oynadıkları maçın ardından puan kaybettiler. Bu puan kayıplarını hep yoğun maç trafiğine bağlamıştık. Ancak bu hafta böyle bir mazaret de yoktu.

Maçın hakkı beraberlikti ve maç bu sonuçla bitti. Beşiktaş kazayla bir gol atsa Ankaragüçlü futbolcuların emeklerine yazık olurdu. Beşiktaş’ı bu maçta kaybettiği üç puan belki de playoff’ları etkileyecek. Bu maçın playoff açısından tek telafisi Kadıköy’de FB’yi, Seyrantepe’de GS’yi yenmek olabilir.

 

08.01.2012

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: 19 Mayıs Stadı

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Serkan Akarca, Ali Saygın Ögel, Koray Gençerler (4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk, İsmail,Fernandes, Sivok, Veli(Dk.87 Necip), Hugo Almeida, Mustafa Pektemek (Dk.54 Edu), Ekrem Dağ, Fabian Ernst, Simao Sabrosa (Dk.73 Burak), Egemen

Yedekler: Rüştü, İbrahim Toraman, Necip, Burak, Alves, Edu, Tanju

Antrenör: Carlos Carvalhal

Ankaragücü: Bora, Mehmet, Aydın, Ümit, İshak, Bilal, Muhammed (Dk.90 Gürkan), Abdullah (Dk.71 Mehmet Taşçı), Gökhan Erdoğan, Turgut, Ergin Keleş(Dk.85 Atilla Aybars)

Yedekler: Bayram, Mert, Orhan, Metin Aydın, Gürkan, Mehmet Taşçı, Atilla Aybars

Teknik Direktör: Hakan Kutlu

Sarı Kartlar: Egemen (Dk.42), Ergin Keleş (Dk.65), Edu (Dk.88)


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here