Kolay Bir Galibiyet Oldu

0
446

28.02.2011
Antalyaspor 0 : 2 Beşiktaş

Antalyaspor 2001-2002 sezonunda kümeden düşmüş. 2008-2009 sezonunda tekrar Süper Lige çıkmış. Bu süreç içerisinde ise, kupa maçları dahil, Beşiktaş’la tam 10 kez maç yapmış ve bu maçların hiç birini kazanamamış. Bu tür istatistikler bazen futbolcuları olumsuz etkiler. Sanırım, Antalyaspor’lu futbolcular, sahaya çıkarken mevcut istatistikleri değiştirme amacından çok, kadere boyun eğmiş bir psikolojideydiler.

Buna karşın, son haftalarda elde edilen başarısız sonuçlardan dolayı, Beşiktaşlı futbolcular da pek moralli değillerdi. İlk yarıda oynadıkları pasif futbolla, her an yeni bir mağlubiyetin gelebileceği izlenimini veriyorlardı. Maçı yönlendirmesi ve oyuncuları ateşlemesi beklenen Guti, attığı gol dışında, hiç sahada yoktu. Quaresma, takımı motive etme ve ateşleme görevini üstlenmeye çalıştı. Belli periodlarda yaptığı bindirmelerle rakip kalede pozisyon yaratmaya çalıştı. Ancak, arkadaşlarını bu çabalarının içine çekemeyince, kendisi de oyundan düştü.

Koca bir ilk yarıdan aklımızda sadece iki pozisyon kaldı; Bunlardan birincisi, Tita’nın sert şutunu Rüştü’nün kurtarışıydı. İkinci ise Necip’in 43. dakikada, rakip defansın arkasına attığı topla buluşan Bobo’nun bir anda kaleci ile karşı karşıya kalmasıydı. Ancak bu pozisyonda Bobo ağır kalınca, geriden gelen Radelic topa müdahale ederek golü önledi.

İkinci yarıya her iki takım da daha istekli başladı. Antalyaspor orta sahada yaptığı paslarla bir anda oyunun üstünlüğünü eline geçirdi. Antalyaspor’un gol aradığı dakikalarda Beşiktaş Ekrem Dağ ile golü buldu. Quaresma’nın ara pası ile buluşan Ekrem, düzgün bir vuruşla kaleci Ömer’i mağlup etti. Quaresma’nın attığı pas esnasında Ekrem ofsayt pozisyonundaydı. Ancak yan hakem bu pozisyonu göremeyince gol geçerlilik kazandı.

Bu golden sonra Antalyaspor Beşiktaş’ın üstüne daha çok gelmeye başladı.  Tita ve Necati’nin yarattığı pozisyonlarda Rüştü çok başarılıydı. Yaptığı kurtarışlarla mevcut istatistiklerin değişmemesine katkıda bulundu. Maçın 70. dakikasında Quaresma sakatlanarak oyundan çıktı. Quaresma’nın yerine Almeida oyuna alındı. Schuster’in bu değişikliği heyecan yarattı. Zira uzun süredir Beşiktaş çift santraforla oynamamıştı. Ancak gerek Bobo, gerekse Almeida bencil davranıp, müsait pozisyonlarda birbirlerine pas vermeyince Beşiktaş’ın skoru artırmasını engellediler. Schuster bu duruma sadece 6 dakika tahammül edebildi. Maçın 76. dakikasında Bobo’yu oyundan alarak Hilbert’i oyuna soktu.

Hilbert’in oyuna girmesi Beşiktaş’ı hareketlendirdi. Hilbert sağ kanattan yaptığı bindirmelerle Antalyaspor’u oldukça zora sokmaya başladı. Bu atakların birinde elde edilen serbest vuruşu Guti gole çevirdi. Bu golde kaleci Ömer’in yanlış yer tutması kadar, Guti’nin zekası ve yeteneği de bir kez daha görüldü. Ömer’in yanlış yer tuttuğunu fark eden Guti doğrudan kaleye sut çekti ve topu ağlarla buluşturdu.Bu golden sonra Beşiktaş iyice rahatladı. Schuster, 84. dakikada Guti’yi oyundan alarak yerine Fernandes’i soktu. Fernandes son derece kaliteli bir oyuncu ama yeterince kendisinden faydalanılmıyor. Yabancı kontenjanının doldurulmadığı maçlarda Aurelio’nun yerine oynatılsa çok daha fazla katkı sağlayabilir.

Maçın son dakikalarında Necip ikinci sarı karttan kırmız kart görerek oyundan atıldı. Önce seyirci Necip’e kızdı ancak daha sonra Necip’in kenar yönetiminin uyarısı üzerine, taktik icabı bu kartı gördüğü ortaya çıktı. Necip’in bu maça çıkarken 3 sarı kartı mevcuttu. Maç içinde 4. sarı karı da gördü. Bu durumda bir sonraki lig maçında, yani Trabzonspor maçında forma giyemeyecekti. Ancak bu maçta gördüğü kırmızı kartla, yönetmelik gereği ilk maçta, yani kupa maçında oynamayarak cezasını çekecekti. Kenar yönetimi de böyle bir uyanıklık yaparak Necip’in Trabzonspor maçında oynayabilmesini garanti altına aldılar.

Kötü futbola rağmen alınan 3 puan Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş için moral oldu. Gaziantep Belediye ile oynanacak kupa maçı da Trabzonspor maçı öncesi iyi bir antreman maçı olacaktır. Futbolda her şey mümkün ama Gaziantep Belediye’nin de gol yemeden Beşiktaş’a 6 gol atması imkansız gibi gözüküyor.

 

MP Antalyaspor:0 – Beşiktaş:2
28.02.2011 20:49

MAÇIN AYRINTILARI
Stat:
 Mardan Antalyaspor
Hakem: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, Muharrem Yılmaz, Mürvet Sezer (4.)

MP Antalyaspor: Ömer, Erkan, Radelic, Deniz, Yenal (Dk.83 İlkem), Uğur, İbrahim (Dk.77 Kerem), Kita, Kenan (Dk.77 Ali Zitouni), Necati, Mehmet Yılmaz

Yedekler: Sammy Ndjock, Kerem, Ali Zitouni, Hüseyin, Djehoua, İlkem, Veysel Cihan

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Beşiktaş: Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, İbrahim Toraman, Tomas Sivok, İsmail Köybaşı, Simao Sabrosa, Quaresma (Dk.70 Hugo Almeida), Necip Uysal, Bobo (Dk.76 Roberto Hilbert), Guti Hernandez (Dk.84 Manuel Fernandes), Mehmet Aurelio

Yedekler: Cenk Gönen, Erhan Güven, Manuel Fernandes, Mert Nobre, Onur Bayramoğlu, Roberto Hilbert, Hugo Almeida

Teknik Direktör: Bernd Schuster

Goller: Ekrem Dağ (Dk.56), Guti (Dk.79)

Sarı Kartlar: İbrahim Toraman (Dk.49) İbrahim (Dk.5), Erkan (Dk.17) MP Antalyaspor

Kırmızı Kart: Necip Uysal (Dk.37 – Dk.90 çift sarıdan)

56. dakikada gelişen atağımızda Quaresma’nın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ekrem Dağ, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak takımımızı 1-0 öne geçirdi.

79. dakikada serbest vuruş kullanan Guti, kalecinin açıldığını görünce direkt kaleye vurdu ve ikinci golümüzü kaydetti (0-2).

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here