Çifte Mutluluk

0
370

11.09.2010
Beşiktaş 4 :  0 MKE Ankaragücü

Hayatımda ilk kez, imkanım olmasına rağmen Beşiktaş’ın bir maçına gitmeyip evde seyretmeyi tercih ettim. Bunun tek nedeni Basketbol Milli Takımımızın yaratması muhtemel olan tarihi ana tanıklık etmekti.  Bu yüzden evde kalıp her iki maçı da televizyondan izlemeye karar verdim. Bir gözüm 12 dev adamın tarih yazdığı ekranda iken diğer gözüm de Karakartalımın maçında idi.

Beşiktaş seyircisinin bir kısmı da benim gibi düşünüyor olmalı ki tribünler bu sezon ilk kez tam dolmamıştı. Tribünlere gelenlerin ise aklı 12 Dev Adamda idi. Nitekim, maç bitiminde tribünleri terk etmeyip, BJK yönetimini 12 Dev Adamın maçını skor tabelasından yayınlamaları için uyardılar ve son bölümde bu zaferi de yaşayarak kutladılar. Bazı Beşiktaşlı futbolcuların da soyunma odasına gitmeyip, saha içinde kalıp bu zaferi izlemeleri çok duygusal bir andı. Türkiye halkının uzun zamandır ihtiyaç duyduğu bu duyguları yaşatan ve tüm Türkiye halkının kenetlenmesini sağlayan 12 Dev Adama sonsuz teşekkürler.

Gelelim maçın analizine; Tek gözle izleyebildiğim bu maçta dikkatimi çeken en önemli olay, uzun zaman sonra Bobo ve Nobre’nin birlikte ilk onbirde oynaması idi. Nobre, uzun zamandır özlediğimiz yeteneklerini ve hırsını sahaya yansıtarak, “Ben bu takıma her zaman lazımım” dedi. Bu hırslı futbolunu bir  güzel golle de süsledi.

Maçın diğer kahramanlarından biri ise Bobo idi. Maçın 29. dakikasında attığı ilk golle Beşiktaş’ı rahatlatan adam oldu. Bu golde İsmail Köybaşı’nın da emeği takdir edilmeli. İsmail’in soldan getirip ortaladığı top o kadar “adrese teslim” bir toptu ki, Bobo’ya sadece kafayı vurmak kalmıştı. İsmail Köybaşı benzer güzellikteki ortaları milli son maçta da yapmış ve formda olduğunu göstermişti.

Maçın ikinci golü ise İbrahim Toraman’dan geldi. Duran topların kullanılmasında İbrahim Toraman’ın ileri çıkıp, gol atmasına alıştık diyebiliriz. Ancak bu golün hazırlanmasında, pek çok Beşiktaşlının gözden çıkardığı Tabata’nın büyük rolü vardı. Tabata son bir kaç maçtır büyük çaba sarf ediyor ve yararlı işler yapıyor. Schuster de kendisine formayı veriyor. Şayet Tabata bu performansını sürdürür ve Beşiktaş’ta forma bulmaya devam ederse, bu durum Schuster’in Beşiktaş’a sağladığı çok önemli bir kazanç olarak muhasebe defterine yazılır.

Guti için söylenecek bir şey yok. Her maç arkadaşlarını gol pozisyonuna soktuğu gibi, attığı paslarla oyundan düşmüş arkadaşlarını da uyandırıp tekrar oyuna sokuyor. Estetik açıdan Quaresma’yı gözlerimiz aradı ama sahadakiler onun eksikliğini skor olarak hissettirmediler. Milli maçtan hafif bir sakalığı olduğundan Schuster’in onu riske atmaması çok olumlu karşılandı. Zira bu haftasonu Fenerbahçe ile oynanacak derbide Quaresma’ya çok iş düşecek. Sanırım Schuster, CSKA Sofia maçında da Quaresma’yı dinlendirecektir.

Tek gözle yapılan maç yorumu ancak bu kadar oluyor. Okuyucularımın anlayışına sığınıyorum.

Beşiktaş:4 – MKE Ankaragücü:0

11.09.2010

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: BJK İnönü

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serhan Malkoç, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Ceylan (4.)

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman, Ferrari, Nihat Kahveci (Dk.59 Tabata), Nobre, Bobo (Dk.75 Holosko), Guti, Ekrem Dağ, Necip Uysal, Fabian Ernst.

Yedekler: Hakan Arıkan, Hilbert, Tabata, İbrahim Üzülmez, Holosko, Mehmet Aurelio, Zapotocny.

Teknik Direktör: Bernhard Schuster

MKE Ankaragücü: Özden, Uğur (Dk.54 Vittek), Klukowski, Mehmet Çakır, Rajnoch, Murat, Güven, Meye, Aydın (Dk.27 Özgür), Sapara, Hürriyet (Dk.71 Adem).

Yedekler: Bora, Metin, Vittek, Weeks, Özgür Çek, Adem Koçak, Zewlakow

Teknik Direktör: Ümit Özat

Sarı Kartlar: İsmail Köybaşı (Dk.48)
Uğur (Dk.18), Rajnoch (Dk.57), Güven (Dk.74) Ankaragücü

Goller: 29. dakikada sol kanattan İsmail Köybaşı’nın ortasına yükselen ve kafayla topu ağlara gönderen Bobo, Siyah-Beyazlılarımızı 1-0 öne geçirdi.

61. dakikada Tabata sol kanattan ceza sahasına girdi ve sert vurdu. İbrahim Toraman’ın son anda dokunduğu top ağlarla buluştu (2-0).

67. dakikada Bobo ve Guti paslaşmaları sonrasında kaleci ile karşı karşıya kalan Bobo’nun vuruşunda top ağlarla buluştu ve fark 3’e çıktı (3-0).

75. dakikada Tabata’nın ortasına yükselerek kafayla vuran Nobre, 4. golümüzü kaydetti (4-0).

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here