Kupa Beyi Attan Düştü

0
393

16.01.2010
İBB 1 : 0 Beşiktaş

Mustafa Hoca, 2-1 yenildiği Manisaspor maçından sonra, “Bu takım Beşiktaş ise mutlaka bu gruptan çıkacaktır” demişti. Mustafa Hoca çalıştırdığı takımın Beşiktaş olduğunun farkında ama oyuncular Beşiktaş’ta oynadıklarının farkındalar mı? Gerçi kupadan elenmede Mustafa Hoca’nın da payı büyük. Mustafa Hoca geçen sene de Kupa maçlarını angarya olarak görmüştü. Geçen seneki Gaziantep Belediye ve Gaziantepspor maçlarını daha sonra da Antalyaspor maçlarını hatırlayalım. Beşiktaş bu maçları ite kaka kazanmış ve bolca eleştiri almıştı. Ama sonuçta gruptan çıktığı için fazlaca üzerinde durulmamıştı. Mustafa Hoca, nasıl olsa bir şekilde üst tura geçerim rahatlığı ile maçlara çıkınca sonuç böyle hüsran oldu.

Beşiktaş seyircisi Olimpiyat stadyumunda oynan maçlara yeterince ilgi gösteremiyor. Bu stadyum sanki futbolseverlere eziyet olsun diye yapılmış. Öncelikle çok uzak ve ulaşım araçları yok sayılabilecek kadar az. Stadyumu ulaştığınızda, misafir takım seyircisine ayrılan tribünü bulabilmek için tüm stadyumu tavaf etmeniz gerekiyor. İçeri girince de eziyet bitmiyor. Tribünler sahaya o kadar uzak ki, maçı izleyebilmek için yanınızda bir de dürbün götürmeniz gerekiyor. Haliyle de bu stadyuma seyirci gelmiyor. Bu da İ.B.Belediyespor için bir avantaj teşkil ediyor.

Maçtan önce esami listesini görünce Beşiktaş’ın bu maçı zorlanmadan alacağını düşünmüştüm. Zira rakip takımın yarıdan fazlası sakat ya da cezalı idi. Ama maç hiç de beklediğim gibi oynanmadı. İ.B.Belediyespor oyun taktiğini kontra atak üzerine kurmuştu. Oysa, Ferrari ve Toraman’dan yoksun Beşiktaş defansını zorlayabilmek için kontra atak oynamaya ihtiyacı yoktu. Biraz Beşiktaş’ı üstüne gelseler bu defansı çok rahat avlayabilirlerdi. İlk kırbeş dakika tarafların korkak oyunu ve birbirlerini tartması ile geçti. İlk yarının son beş dakikasında Beşiktaş biraz hareketlenir gibi oldu. Bu dakikalardan aklımızda kalan tek pozisyon Fink’i şutunun üst direkten dışarı gitmesi idi.

İkinci yarı başlarken Mustafa Hoca’nın aynı onbir ile sahaya çıkmasını yadırgadım. Kırkbeş dakika boyunca eli belinde dolaşan bu futbolcuları ikinci yarıya da çıkarmak onları ödüllendirmekten başka bir anlam taşımaz. İ.B.Belediyespor, sabırla denediği kontr atakların meyvesini 49. dakikada elde etti. Serhat’la verkaça giren İskender savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ve topla buluşarak Ramazan’ın solundan topu filelere bıraktı (1-0).  Mustafa Hoca bu golden sonra Kupa’nın gitmekte olduğunu fark etti ve 56. dakikada Holosko yerine Serdar Özkan’ı, Fink’in yerine ise Nihat’ı aldı. Zira Tello dururken Fink’in oyundan alınması yanlıştı. Fink orta sahayı toparladığı gibi, topu rakip sahaya taşımaya çalışan tek oyuncu idi. Maç son çeyreğinde ise Nobre’yi oyuna sokmak için yanına çağırdığında, risk alıp  üçlü forvet hattı ile hucum edeceğini zannettiğimiz anda Bobo’nun oyundan alındığını gördük. Bu değişiklik Mustafa hocanın Kupa’ya attığı havlunun belgesi oldu.

Çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Bu sezon Kupa Beyi erken havlu attı. Benim korkum, bu rakiple bir hafta sonra oynanacak lig mücadelesinde de aynı gayrıciddiliğin sürüp sürmeyeceği.

Büyükşehir Belediyespor:1 Beşiktaş:0
16.01.2010

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç, Hacı Yusuf Sayın (4. Hakem)

Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Marcin Kuş, Barbosa, Vinicius, Ekrem, Serhat (Dk. 84 Okan), Efe, Abdülkadir, Gökhan, İskender (Dk. 77 Rızvan), Ali Güzeldal (Dk. 61 Tevfik)

Yedekler: Oğuzhan, Okan, Nsumbu, Oğuz, Can, Rızvan, Tevfik

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Beşiktaş: Ramazan, Sivok, İbrahim Kaş, Ekrem Dağ, İsmail, Ernst, Necip, Fink (Dk. 64 Nihat), Holosko (Dk. 56 Serdar Özkan), Tello, Bobo (Dk. 75 Nobre)

Yedekler: Korcan, Rıdvan, Nihat, Nobre, Tabata, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Sarı Kartlar: Necip (Dk. 12), Efe (Dk. 45), Sivok (Dk. 78), İbrahim Kaş (Dk. 86)

Goller: 48. dakikada Büyükşehir Belediyespor, İskender’le hızlı geldi. Sol çaprazdan ceza sahasına giren İskender, Ramazan’ın üzerinden aşırtmaya çalıştı ancak Ramazan topun sahibi oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here