Sabı Taşı Çatladı

0
461

03.11.2009
Beşiktaş 0 : 3 Vfl Wolfsburg

Maç öncesi Mustafa Denizli, Wolfsburg’un büyük bir takım olmadığını ve Beşiktaş’ın rahat bir galibiyet alacağını söylemesi tüm Beşiktaş camiasını beklentiye sokmuştu. Bu maçtan alınacak 3 puan ile Beşiktaş’ın umutları artacak ve geri kalan iki maçtan çıkartacağı puanlarla belki de bir üst tura geçecekti. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

Mustafa Hoca’nın saha sürdüğü ilk onbirdeki oyunculara bakınca Mustafa Hoca’nın maç öncesi söyledikleri ile maça çıkarken düşündüklerinin birbirinden çok farklı olduğunu gördük. Mustafa Hoca, Kasımpaşaspor karşısında oynarken bile ilk onbirde yer vermediği oyuncularla maça çıkmıştı. Geçen haftanın en iyi oyuncularından İsmail Köybaşı’nı kenarda oturturken onun yerinde İbrahim Üzülmez’e formayı vermiş. Orta sahada oynattığı Uğur İnceman, Fink ve Ekrem Dağ’a ise defansif görev vermiş, Bobo’yu ilerde yalnız bırakarak Serdar Özkan ve Tabata ile topu ileri taşımayı hedeflemişti. Oyunun ilerleyen dakikalarında Serdar Özkan’ın da ağırlıklı olarak defansif görev yaptığını izledik.

Maçın başlamasıyla birlikte Wolfsburg takımı orta sahada baskı kurmaya başladı. Ayağa yaptıkları paslarla Beşiktaş’ı kendi sahasına hapsettiler. Bu baskı sonucunda da 14. dakikada ilk golü buldular. İlk yarım saat Wolfsburg’un hakimiyetinde geçti. İlk yarının son 15 dakikasında Beşiktaş Wolfsburg yarı sahasında daha fazla görünse de etkili ataklar geliştiremediler. Serdar Özkan’ın 34. dakikada harcadığı pozisyon belki de bu futbolcunun uzun zaman formasından uzak kalmasının nedeni olacaktır.

Mustafa Hoca ikinci yarıya Serdar Özkan’ın yerine Tello’yu alarak başladı. Tello ve Tabata ile topu Wolfsburg sahasına taşımaya çalıştı. Ama Beşiktaş orta sahada üstünlük sağlamayınca rakip sahada etkili ataklar geliştiremedi. Ernst’in yokluğu fazlasıyla hissedildi. Maçın en iyi iki adamı Ferrari ve Fink’ti. Diğer futbolcuların isteksizliği ve beceriksizliği, umutların sönmesine neden olan 2. golü getirdi. Bu ikinci golde Hakan Arıkan’ın büyük hatası vardı. Yumrukla uzaklaştırdığı topun peşine düşerek kaleyi boşaltması bu gole neden oldu. Üçüncü gol ise ofsayttı. Ama taraftarın protestolarının başlamış olması sahadaki Beşiktaşlı futbolcular gibi hakemlerin de dikkatini dağıtmış ki bu pozisyondaki ofsaytı tespit edemediler.

Taraftar maça takımına tam destek vererek başlamıştı. Hatta 14. dakikada gelen ilk golden sonra bile taraftar desteğini ısrarla sürdürdü. Bu destek 82. dakikaya kadar sürdü. Yenilen ikinci golden sonra Başkan Demirören ve yönetimine tepkiler başladı. Önce “İstifa” isteğiyle başlayan tepkiler hakarete dönüşmeye başladı. Bu hakaretlere Yıldırım Demirören’in tepki göstermesiyle birlikte tepkiler daha da sertleşerek küfüre dönüştü.

Tepki göstermek ve protesto etmek demokratik bir haktır. Ama küfür etmeye, özellikle de Beşiktaş’ın başkanına küfür etmeye kimsenin hakkı yoktur. Beşiktaş’ın iyi yönetilmediğini söylemeye bile gerek yok. Ama, başkan ve yöneticiler stadyumlarda seçilmediği gibi stadyumlarda da değiştirilmiyorlar. Başkanı ve yönetim kurulunu beğenmeyenler Genel Kurulda verecekleri oylar ile daha önce verdikleri yetkiyi geri alırlar. Tribünlerin başkan ve yönetimine küfür etmesi Beşiktaşlılığa yakışmıyor.

Beşiktaş:0 Vfl Wolfsburg:3
03.11.2009

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: BJK İnönü Stadı

Hakemler: Alberto Undiano Mallenco, Fermin Martinez Ibanez, Juan Carlos Yuste Jimenez, José Luis Paradas Moreno (4. Hakem)

Beşiktaş: Hakan Arıkan, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez (Dk. 78 İsmail Köybaşı), Serdar Özkan (Dk. 46 Tello), Uğur İnceman, Ekrem Dağ, Fink, Tabata (Dk. 69 Nobre), Bobo

Yedekler: Korcan Çelikay, İsmail Köybaşı, Nobre, Tello, Necip, Yusuf, Erhan

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Vfl Wolfsburg: Benaglio, Schafer, Madlung, Costa, Riether, Gentner, Josue, Misimovic (Dk. 89 Santana), Hasebe (Dk. 46 Pekarik), Martins (Dk. 69 Dejagah), Dzeko

Yedekler: Lenz, Santana, Johnson, Pekarik, Dejagah, Esswein, Barzagli

Teknik Direktör: Armin Veh

Sarı Kartlar: İbrahim Kaş (Dk. 36), Misimovic (Dk. 43), Tello (Dk. 50), Uğur İnceman (Dk. 59), Sivok (Dk. 90)

Goller: 14. dakikada Misimovic, uzaktan çektiği şutla Hakan Arıkan’ı mağlup etti ve Wolfsburg 1-0

81. dakikada Dzeko, Hakan Arıkan’la karşı karşıya kaldı. İlk topu çelen Hakan’dan seken top ceza sahası sol çaprazındaki Gentner’e gitti. Hakan’ın baskısına rağmen kaleyi düşünen Gentner’in şutu filelerle buluştu ve Wolfsburg durumu 2-0 yaptı.

87. dakikada defansın arkasına sarkan Dzeko, kendisine gönderilen uzun topu iyi değerlendirdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda plase bir vuruşla takımının 3. golünü attı.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here