Hep Böyle Ol Hakan

0
470

07.11.2009
Trabzonspor 0 : 2 Beşiktaş

Trabzonspor ve Beşiktaşlı futbolcular maç öncesinde, bugün vefat eden Beşiktaş Kongre üyesi ve spor yazarı İlker Ateş’in 1 dakikalık saygı duşunda bulundular. İlker ağabeyi son kez Beşiktaş’ın şampiyonluk balosunda görmüştüm. Hastalığı her halinden belli oluyordu. Çok kilo kaybetmişti. Ayakta durmaya mecali kalmamıştı. Ama o halde bile, canından çok sevdiği Beşiktaş’ın bu mutluluğunu oraya gelerek paylaşmak istemişti. Kalbi her zaman sevgiyle çarpardı. Yolu ışık olsun…

Gelelim maçın analizine;

Mustafa Denizli ve Beşiktaşlı futbolcular öyle bir baskı altındalar ki, maç sonrasında Mustafa Hoca’nın da itiraf ettiği üzere, maça beraberlik için çıkmışlardı. Beşiktaş’ı uzun zaman sonra ilk defa 5 çakılı defans oyuncusu ile oynarken izledik. İsmail, Ferrari, Sivok, İbrahim Toraman ve Ekrem nerdeyse 90 dakika boyunca hiç ileri çıkmadılar. İlk yarı boyunca Beşiktaş’ın Trabzon ceza sahasına bile giremediğini söylersek abartmış olmayız.

Trabzonspor istatistiklere göre ligin en çok şut atan takımı. Bu özelliklerini maç boyunca ortaya koydular. İlk 45 dakikada Umut’un tamı tamına 5 net gol pozisyonu vardı. Bu pozisyonlarda Hakan Arıkan son derece başarılı idi. Hakan, 90 dakikada boyunca en 7 net gol pozisyonunu önleyerek Beşiktaş’ın galibiyetinde çok önemli bir rol oynadı. Hakan bu performansını devam ettirebilirse hem Beşiktaş’ın hem de Milli Takımın değişmez kalecisi olur.

İlk yarı Trabzonspor’un baskılı oyunu ve üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarı başlarken Mustafa Hoca, Tabata’nın yerine Yusuf’u, Uğur İnceman’ın yerine ise İbrahim Kaş’ı alarak başladı. Tabata konusunda artık Mustafa Hoca’yı hiç bir şekilde eleştirmeme kararı aldım. Bu futbolcu hızla kredisini tüketiyor. Wolfsburg ve Trabzon maçlarında ilk onbirde şans bulmasına rağmen bu şanslarını iyi değerlendiremedi. Uğur İnceman’a ise geldiğinden beri ısınamadım. Beşiktaş’ta futbol oynayabilecek kabiliyette olduğuna inanmıyorum.

Beşiktaş ikinci yarıya baskılı ve istekli başladı. 48 dakikada Ernst Beşiktaş’ın ilk şutunu attı ve bu şut golle sonuçlandı. Ernst’in topu sürüşü, rakiplerini oyundan düşürmesi ve topu yolladığı yer estetik olarak mükemmeldi. Mustafa Hoca’yı Nobre’ye şans vermemesi konusunda da hep eleştirmiştim. Ama Nobre de oyunda kaldığı 77 dakika boyunca hiç bir varlık gösteremedi. Nobre’nin yerine oyuna giren Bobo 79. dakikada öyle bir gol kaçırdı ki, bu kaçan golden sonra Beşiktaş bir gol yeseydi sanırım Demirören ilk uçakla Bobo’yu Brezilya’ya yollardı.

Beşiktaş, attığı golden sonra geriye yaslanarak oyunu kendi sahasında kabul etmeye başladı. Trabzonspor tüm hatları ile yüklenmesine rağmen Hakan Arıkan’ı geçmeye muaffak olamadı. Hakan Arıkan’ın yanı sıra Ferrari ve Fink’in üstün performansı da Trabzonspor’a gol yollarının tıkanmasına neden oldu. 40 dakika boyunca defansa çekilerek gol yememek aslında başarıdır. Ama bu başarının her takım karşısında tekrarlanacağını düşünmek saflık olur. Çünkü futbol gol yememek için değil gol atmak için oynanır. Umarım Fenerbahçe karşısında bu futbol anlayışıyla sahaya çıkmazlar. Fenerbahçe forvetlerinin Umut ve Gökhan kadar beceriksiz olmadıkları orta.

Beşiktaş yönetimi, Ankaraspor’un küme düşürülmesinden sonra oluşan haksız fikstüre derhal itiraz etmelidir. Beşiktaş’ın tüm rakipleri, Ankaragücü maçlarını bay geçip Beşiktaş önüne bir hafta dinlenmiş olarak çıkmaktalar. Bu da rakiplere üstünlük sağlamaktadır. Ligin ikinci devresinde bu haksızlığın giderilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe dinlenmiş ve sakatları iyileşmiş olarak İnönü stadyumuna gelecektir. Bu maçın sonucuna Beşiktaş taraftarı doğrudan etki edecektir. Ligin son 5 maçını kazanmış Beşiktaşlı futbolculara  yeterince destek verebilirlerse 6. galibiyetin gelmesi de kuvvetle muhtemeldir.

Trabzonspor:0 Beşiktaş:2
07.11.2009

MAÇIN AYRINTILARI:

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Cem Satman, Alper Ulusoy, Suat Arslanboğa (4. Hakem)

Trabzonspor: Sylva, Cale (Dk. 84 Serkan), Egemen, Song, Tayfun, Gabric (Dk. 55 Engin), Selçuk (Dk. 64 Alanzinho), Ceyhun, Colman, Umut, Gökhan

Yedekler: Onur, Serkan, Alanzinho, Giray, Barış, Ferhat, Engin

Teknik Direktör: Hugo Broos

Beşiktaş: Hakan Arıkan, İsmail, Ferrari, Sivok, İbrahim Toraman, Ekrem, Ernst, Fink, Uğur (Dk. 46 İbrahim Kaş), Tabata (Dk. 46 Yusuf), Nobre (Dk. 77 Bobo)

Yedekler: Korcan, Bobo, İbrahim Üzülmez, Yusuf, Necip, Erhan, İbrahim Kaş

Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Sarı Kartlar: Ceyhun (Dk. 46), Engin (Dk. 90)

Goller: 48. dakikada orta sahada Colman’ın kaptırdığı topla Trabzonspor kalesine yönelen Ernst’in sert şutu Sylva’yı geçti ve Takımımız 1-0 öne geçti.

90+3. dakikada İsmail’in pasını ceza sahası içinde karşılayan Bobo topu filelere gönderdi ve Takımımız’ın ikinci golünü attı (2-0).

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here