Burak Camiayı Utandırdı

0
445

Geçen hafta, “Önemli olan kötü oynarken de kazanabilmektir” diye yazmıştım. Beşiktaş Konyaspor karşısında da kötüydü ama üç puanı kazanan taraf oldu. Bir takımın erken from tutmaması çoğu zaman avantaj olur. Çünkü her çıkışın mutlaka bir inişi vardır. Beşiktaş da henüz form tutamadı. Bir kaç hafta sonra çok daha keyif veren bir Beşiktaş izleyeceğimize inanıyorum.

Maçın geneline baktığımızda, sahada iyi bir maç izlememizi engelleyen üç kişi vardı. Bunlardan birincisi maçın hakemi Zafer Önder İpek’di. İbrahim Toraman’ı oyundan attıktan sonra kafası dağıldı ve hata üstüne hata yaptı. Beşiktaş’ın ilk golündeki Burak’ın elle müdahalesini süzemedi, Konyaspor’u attığı gol öncesi verdiği frikik yanlıştı. Beşiktaş lehine verdiği penaltının penaltı ile uzak yakın ilgisi yoktu.

Delgado’nun bu penaltıyı atamamasına sevindim. Zira Beşiktaş’ın gol henesindeki utanç gol sayısı ikiye çıkacaktı. Nobre transfer edildiğinde karşı çıkmış ve Beşiktaş’a yakışmaz demiştim. Çünkü Fenerbahçe forması altında o kadar çok kural dışı goller atmıştı ve hakemleri yanıltmıştı ki, Baba Hakkı’ların, Süleyman Seba’ların giydiği Beşiktaş formasını O’na yakıştıramamıştım.

Yıllar önce Ertuğrul Sağlam bir maçta elle gol atmıştı. Beşiktaş’ın efsanevi Başkanı Süleymen Seba maçtan sonra yaptığı basın açıklamasında, “Elbette galibiyete sevindim. Ama Ertuğrul elle attığı golü iptal ettirseydi çok daha fazla sevinirdim” demişti. Şimdi bakıyorum da ne Başkan ne de yöneticilerimiz benzer bir söylemde bulunamıyorlar.  

Beşiktaş taraftar sitelerini düzenli olarak takip edierim. Beşiktaş taraftarı Yönetcilerinden çok daha sağ duyulu. Burak’ın elle attığı golü hiç biri içine sindirememiş. “Geçen sene eleştirdiğimiz takımlardan ne farkımız kaldı?” diyorlar. Hatta bu maçın tekrar edilmesi yolunda Yönetim Kurulu’nun Federasyona başvuruda bulunmasını istiyorlar. Ama Yöneticilerimiz sessizliğini korumaya devam ediyorlar. Burak çok hırslı ve kaliteli bir oyuncu. Ama giydiği formanın sorumluluğunu henüz bilmiyor. Şerefli ikinciliklerle övünmeye bilen bir camiaya geldiğinin farkında değil. Umarım Beşiktaş camiasını bir kez daha utandırmaz.

Gelelim maçın keyfini kaçıran ikinci kişiye; Bu kişi bence İbrahim Toraman’dı. Kırmızı karttan üç saniye önce kendisine ciddi bir faul yapıldı ve hakem bu faulu görmedi. İbrahim de saha içindeki adaleti sağlamak için gidip rakibine kasti tekme attı. Tam bir amatör mantığı. Milli bir futbolcunun, böyle fevri davranıp takımını sahada on kişi bırakmasını anlamakta zorlanıyorum. On kişi kaldıktan sonra Beşiktaş’ın oyun düzeni bozuldu ve uzun bir süre paniklediler. Umarım Beşiktaş yönetimi İbrahim Toraman’a aklını başına getirecek bir ceza verir.

Maçın çığrından çıkmasını sağlayan üçüncü kişi ise hiç şüphesiz Konyaspor’lu Alex idi. Oyunda kaldığı sürece sürekli provakasyon yarattı. Rakibine tekme attı, dirsek attı, hakeme itiraz etti ve tribünleri sürekli tahrik etti. Zafer Önder İpek bu oyuncuya karşı fazlasıyla tolerans gösterdi.

Ricardinho, Beşiktaş’a çok olumlu katkıları olacağını sahada oynadığı 18 dakikalık futbolu ile gösterdi. Delgado’nun markaj altında bunaldığı dönemlerde insiyatif alıp, oyunu yönlendirebilecek bir oyuncu. Umarım beklentilerimizi Kleberson gibi boşa çıkarmaz. Kleberson’un Brezilya ligine dönmek istediği konuşuluyor. Şayet böyle bir durum varsa derhal gönderilmeli. Zira varlığı artık Beşiktaş’a zarar vermeye başladı. Koray o mevkide Kleberson’dan çok daha başarılı olabilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here