Ligde Sıralama Her Zaman Önemlidir

0
485

SL 30. Hafta Gaziantep 2 : 2 Beşiktaş 16.04.2006

Beşiktaş’ın ligde oynadığı maçlar can sıkmaya başladı. İzleyenlere keyif vermiyor. Bir akislik olmazsa, Kupada final oynama hakkını  elde ettiler sayılır. Bu final maçını oynuyor olmak Beşiktaş’ı UEFA’ya götürmeye yetecek. Futbolcular kafalarında ligi bitirmişler zaten. Buna karşın, Kayseri, Trabzon ve Gençlerbirliği de elbirliği ile Beşiktaş’ı üçüncü yapmak için uğraşıyorlar.

Belli ki Beşiktaş’lı futbolcular ligde üçüncü sırada olmanın manevi değerinin farkında değiller. Oysa, ligi üçüncü bitirmek sadece Avrupa’ya çıkış için gerekli değil.  FB ve GS elele verip, “artık dört büyükler yok, sadece iki büyük var” diye kampanya başlatmışlar. Tüm federasyon gelirleri yeniden yapılandırılması ve pastadan aslan payını almak için sinsice bir çalışma yürütüyorlar. Böyle bir ortamda, Beşiktaş’ın sıralamadaki yeri çok önemli.

Beşiktaş yönetiminin de, FB ve GS’nin birlikte yürüttüğü bu planı yeterince ciddiye aldığına inanmıyorum.

AZİZ YILDIRIM VE FUTBOLCU KEMAL

Aziz Yıldırım, Vestel Manisaspor’la oynanan maçın devre arasında Manisaspor’lu futbolculara, “GS için değil, kendiniz için oynayın” diye bağırıyor. Bir Başkan’ın rakip takım oyuncularına böyle bağırma hakkı var mıdır? Manisaspor kendisi için farklı başkası için farklı mı oynuyor?

Aziz Yıldırım’ın bu sözleri, tehdit değil midir? Şikeye teşvik değil midir? Bir bardak suda fırtına koparan medya bu sözlerin neden üstüne gidememiştir? Federasyon bakalım bu sözlerinden ötürü Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açtırabilek mi? Hiç sanmam.

Maç sonunda Kemal, Manisapor’lu Yılmaz’a,  “Kına yollayacağını” söylemiş. Kemal bu sözleri ile, “Bizi neden yendiniz “diye sitem ediyor. Şampiyonlukta iddiası olmayan takımların tümü FB’ye puan kaybet zorundalar ya(!) Kaybetmeyenlere kına yolluyor Kemal.

Başkan ve futbolcusunun bu tavırları bana bir atasözünü hatırlattı; “İmam sırıtırsa cemaat kırıtırmış”.

DEMİRÖREN ORTAMI NİYE GERDİ?

Beşiktaş şayet şampiyon olamıyorsa, kimin olacağı bir Beşiktaş’lı olarak benim hiç umurumda olmaz. Pek çok Beşiktaş’lının da benim gibi düşündüğünü biliyorum. Başkan Demirören yaptığı açıklamalar ile Beşiktaş’ı zor duruma düşürmüştür. Geçmişte de pek çok kez benzer gaflar yapan sayın Başkan’ın acilen etrafındaki “Akıl hocalarından” kurtulması gerekir.

Demirören’in  durduk yerde çıkardığı kriz, futbolcuları da strese soktu. Galatasaray karşısına rahat bir şekilde çıkacakken şimdi stres yüklü bir şekilde çıkacaklar. Aynı stres taraftara da sirayet etti. Taraftar gözünde bu maç artık üç ihtimalli değil.

Ortamı bu kadar germenin bir mantığı var mı? Bu gerilimden kimin zararlı çıkacağını sayın Başkan’a sormak isterim.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here