Bravo (!) Sayın İl Spor Güvenlik Kurulu

0
441

SL 24. Hafta Beşiktaş 3 : 0 Ankaraspor 05.03.2006

Hakemlerde çifte standart, federasyonda çifte standart, disiplin kurulunda çifte standart… Bu listeye en son İl Spor Güvenlik Kurulu adını yazdırdı. İki hafta önce Beşiktaş seyircisini “güvenlik” nedenleri ile Saraçoğlu stadına sokmayan İl Spor Güvenlik Kurulu bugün oynanacak FB-GS kupa maçı için GS taraftarlarına %5’lik bir bölüm ayrılmasına karar verdi.

İki hafta içinde ne oldu acaba? Güvenlik güçlerine yeni elemanlar mı katıldı? Tribünde asayişi sağlayacak teknolojik yeni buluşlar mı ortaya çıktı? Yoksa başta Vali ve Emniyet Müdürü olmak üzere güvenlik teşkilatı görevden alındı da yerlerine daha aklı selim birileri mi getirildi? Ya da, GS seyircisi efendi de, Beşiktaş seyircisi canilerden, ipten kopmalardan mı oluşuyor?

Tabii ki bunların hiç biri değil! Tek neden, başbakan Tayyip Erdoğan’ı arkasına almış olan Aziz Yıldırım’ın herkesi sindirmiş olmasıdır. Federasyonu, hakem camiasını, basını sindirmesi neyse de Devleti sindirmesini içime sindiremiyorum. İl Spor Güvenlik Kurulu bu kararlarının gerekçelerini kamuoyuna açıklamak zorundadırlar. Elbette tatmin edici gerekçeleri varsa. Yoksa da, derhal istifa etmeli ve görevlerini layıkiyle yapacak başka devlet görevlilerine bırakmalıdırlar.

Çifte standart artık hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Hele ki Devlet yapıyorsa itiraz bile etmemiz gerekir(!)

YÖNETİCİLERİMİZ UYUYOR MU?

Sayın Başkan Demirören ve yönetim kurulu, Beşiktaş’a yapılan haksızlıklara karşı aylardır sessizliğini koruyor. Arada bir, yalancı pehlivan gibi biraz ses çıkartmaya çalşıyorlar ama devamını getiremediklerinden saman alevi gibi kısa sürede sönüyorlar.

Sayın Başkan, Mali Genel Kurul’da ilk kez Aziz Yıldırım’a seslendi; Beşiktaş seyircisi hakkında konuşma cesaretini nereden buluyorsun, diye sordu. Cevabını ben vereyim sayın Başkan; Sizden buluyor. Siz böyle tepkisiz bir şekilde koltuğunuzda oturduğunuz sürece de cesaretlenmeye devam edecektir.

İsmail Güldüren, kameralar önünde Beşiktaş camiasına ağıza alınmayacak küfürler etti. Ne yaptınız ? Federasyona şikayet mi ettiniz? Mahkemeye mi verdiniz? Fenerbahçe yönetimi organize bir şekilde camiamıza “İT” yazılı şov hazırlattı. Aziz Yıldırım’dan özür dilemesini istemekten başka ne yaptınız? Olayı Federasyona mı, UEFA’ya mı yoksa mahkemeye mi götürdünüz? Allah bilir ya, içinizden, özür dilese de bu iş kapansa diye dua etmişsinizdir.

İl Spor Güvenlik Kurulu iki hafta önce Beşiktaş seyircisini almadığı Saraçoğlu stadyumunu şimdi GS’lı taraftarlara açıyor. Bakalım, Beşiktaş seyircisinin gasp edilen haklarını nasıl savunacaksınız? Beşiktaş taraftarının gözünde bütünlemeye kalmıştınız. Beşiktaş taraftarı hiç bir yönetime göstermediği sabrı ve toleransı size gösterdi. Bu sınavı da geçemezseniz yalnızca sınıfta kalmaz, okuldan da ihraç edilirsiniz haberiniz ola!


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here