Malmö Maçı Şimdi Zora Girdi

0
376

SL 7. Hafta Ankaraspor 2 : 0 Beşiktaş 25.09.2005

42. Antalya Film Festivali için Antalya’ya gitmem gerektiğinden Ankara’ya maça gidemedim. Ama Cumartesi günü havaalanına gittiğimde tesadüfen Beşiktaş kafilesi ile karşılaştım. Uçak kalkana kadar yönetici arkadaşlar ve futbolcularla sohbet etme imkanı buldum. Futbolcularla sohbet ederken, “Yeter artık, kırın şu şansızlığı da tekrarçıkışa geçin” dediğimde “inşallah ağabey” dediler ama bu inşallahı söylerken sanki kendileri de inanmıyorlardı. Gözlerinde bu duyguyu okudum.

Maç saati, “Kiss Kiss Bang Bang” filminin galası ile çakışıyordu. Bir grup Beşiktaşlı basın mensubu arkadaşım ile galadan kaytarıp otelin barında maçı izlemeyi tercih ettik. Maçın sonunda ise kaçırdığımız galaya hep birlikte üzüldük.

Çok uzun zamandır bu kadar aciz bir Beşiktaş izlememiştim. Ligin başında izlediğimiz Beşiktaş’tan en ufak bir iz bile kalmamış. Oysa ligin başındaki kadro ile Pazar günü oynayan kadro aynı. Neler olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum.

MALMÖ MAÇI ŞİMDİ ZORA GİRDİ

Takım kötü oynayınca iyi niyetli futbolcular da oyundan düşüyorlar. Milli takımın yıldızı ve kurtarıcısı Tümer Beşiktaş’ta farklı oyunuyor. Yokluğunda çok aradığımız Okan Pazar günü sanki sahada değildi. Her koşulda profesyonelliğini ortaya koyan Kleberson da ortalıkta yoktu. Ali Tandoğan, oynadığı futbolla,  her geçen gün, “Ben küçük takımların büyük oyuncusuyum” demekte ısrar ediyor.  Orta sahada bu futbolcular oyundan düşünce forvetlere maç boyunca hiç top gelmedi. İlk yarı istatistiklerine baktığımızda Beşiktaş’ın rakip kaleye tek bir şut atmamış olduğunu görmekteyiz. Bu istatistikler, Beşiktaş’ın maçı kazanmayı hak etmediğini çok açık bir ifade ediyor. Birilerinin Beşiktaşlı futbolculara şut atmadan gol atılamayacağını öğretmesi gerekiyor.

Malmö maçının artık daha da zora girdiğini düşünmeye başladım. Beşiktaşlı futbolcuların, havaalanında ve Nevzat Demir tesislerinde toplanan taraftar gruplarının yarattığı baskının altından kalmaları çok güç. Bu maç sonucunda teknik heyetin gönderilmesi gündeme gelebilir. Ama Yönetim bu kararı almadan Rıza Hocayı mutlaka sabırla dinlemeli. Belki de teknik heyet yerine bazı futbolcuları yollamak daha doğru bir karar olabilir. Camiadan bir çok kişi ne demek istediğimi anlamıştır. Beşiktaş’ın menfaatleri gereği pek çok şeyi  maalesef  bu sütunlara taşıyamıyoruz.

Şu zor günlerde Beşiktaş camiasına ve taraftarlarına sabır tavsiye ediyorum. Bağırıp çağırmanın, önüne geleni istifaya davet etmenin Beşiktaş’a hiç bir yararı olmaz. Beşiktaş’ın her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu unutmayalım.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here