Ahde Vefa

0
434

İflasın eşiğinde olan Chreysler firmasını yeniden organize ederek tekrar eski parlak günlerine döndüren Lee Iacocca  yıllar sonra Chreysler reklamlarında oynamaya karar verdi. Bu yeni filmin, 1980 yıllarda Iacocca’nın yaptırdığı, “Daha iyisini bulursan kaçırma” kampanyasına çok benzeyeceği söyleniyor.

Iacocca’nın reklamda rol alması daha şimdiden Chreysler’in reklam bütçesini %30 artırmış. Iacocca, reklam gelirlerini yöneticisi olduğu “Diabetle Mücadele Vakfı”na  bağışlamış. Vakıf ayrıca kampanya döneminde yapılacak her Chreysler satışından da pay alacak. Bu işbirliğini, hem Chreysler açısından hem de Iacocca açısından tam bir “ahde vefa” örneği olduğu için bu sütunlara taşıdım.

Michelin firması yetkilileri, 19 haziran 2005’de Amerika’da yapılan Formula 1 Grand Prix yarışları öncesinde lastiklerinde bir dizayn hatası olduğunu fark ederler. Bu hatanın ciddi kazalara yol açabileceğini düşünüp, Formula 1 yöneticilerinden lastikleri değiştirmek için izin isterler. Aldıkları olumsuz cevap üzerine  sponsorluk yaptıkları takımlara yarışlara katılmamalarını tavsiye ederler.  Yarışa katılacak 20 takımdan 14’ü bu çağrıya kulak verir ve yarışları boykot ederler. Bunun üzerine, Michelin yöneticileri, biletli seyircilere 12 milyon dolara tutarındaki bilet paralarını iade etme kararı alır. Bu olay, Michelin firmasının insana verdiği değerin güzel bir örneğidir. . Hem yarışacak ekiplerinin can güvenliğini önemsemiş, hem de seyircilerin  tüm takımları seyretme haklarına saygı göstermiştir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here