Merhaba Hüzün

0
434

Haftaiçi yayınlanan yazımda Parma maçının zor geçeceğini ve sakin oynayan tarafın kazanacağını yazmıştım. Yani bir anlamda tecrübenin öne çıkacağı bir maç olacağını ileri sürmüştüm. Bu maçta özellikle Tümer ve Sergen’e çok iş düşeceğini de belirtmiştim.

Beşiktaş oyuna kontrollü başladı. İlk onbeş dakika ayağa paslarla oyunu Parma yarı sahasına yıktılar. Oyunun bu bölümünde, Sergen ustalığını gösterdi. 6. dakikada Parma defansını peşine takarak cezasahasına girdi ve şutunu attı. Kaleciden dönen topu Okan tamamlayarak Kartalı 1-0 öne geçirdi. Parma bu gole 17. dakikada Gillardino ile cevap verdi. Bu golde tüm Beşiktaş defansı kollektif bir şekilde hatalıydı. Parma bu dakikadan sonra devamlı Beşiktaş defansının arkasına toplar atarak gol aradılar. Fatih 24. dakikada öyle bir penaltı yaptırdı ki evlere şenlik! Ramazan bu penaltıyı kurtararak bir anlamda fatih’i de kurtarmış oldu.

Del Bosque hemşehrisine 30 dakika dayanabildi. Juan Fran’ı oyundan alıp yerine İ.Akın’ı koydu. Parma 35. dakikada bulduğu korner atışı ile 2. golünü buldu. Emre ile M.Doğan aynı oyuncuyu marke edince boş kalan Cardone elini kolunu sallayarak golünü attı. İlk yarı 2-1 Parma lehine kapandı.

Beşiktaş 2. yarıya Ahmet Yıldırım-Tayfur değişikliği başladı. Belli ki Del Bosque defansı sağlam tutararak farkın açılmasından korkuyordu. Oysa korkunun ecele faydası yok ! Beşiktaş ilk yarıda olduğu gibi 2. yarının ilk 15 dakikasında baskı yaparak oyunu Parma sahasına yıktı. 60. dakikada Degano ceza sahasının dışından sert vurarak farkı ikiye çıkardı. Tümer’in 87. dakikada attığı gol şıktı ama bir üst tura geçmemize yetmedi.

A. Bilbao’nun S.Liege’i yenmesi de Beşiktaş’ın bir üst tura geçmesine yetmedi. Bu sonuçla birlikte Beşiktaş umutlarımızı gelecek seneye erteledi. Tabii, Yönetim gerekli dersleri çıkartmışsa !

Müsaadelerinizle İlker Yasin’e bu sütun vasıtasıyla bir ricada bulunmak istiyorum : Beşiktaş seyircisini bu kadar tahrik etmeye hakkın yok! Allah aşkına artık Beşiktaş maçlarını ne anlat ne de yorumla. Yorumlarını kendine sakla !

NOT :  Değerli dostum Fuat Çimen, dün bana yolladığı mailde, “Salı gecesi Dolmabahçe’deki G-MALL Kültür ve Alışveriş Merkezi’ndeki sinemada büyük bir yangın çıktı malum.. Olay İnönü Stadı’nın tam karşısında meydana geldi. Beşiktaş gibi büyük bir camia böylesine bir faciayı öngörüp komşusunu uyarmadığı için suçlu ilan edilir mi? G-Mall’daki sinema salonuna fazla seyirci alınmıştır ve kulüp itfaiyeyi çağırmamıştır , acaba bu yüzden kaç maç seyircisiz oynama cezası alırız ?” diye sormuş. Valla Fuatcığım, ne diyeyim, bizim Federasyonun işlerine akıl sır ermiyor ki. Bu sefer para cezası ile atlatırız inşallah.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here