Off, Of Beşiktaşım 

0
2437

SL            12. Hafta              Konyaspor 2 : 2 Beşiktaş                07.11.2004

Tam bir çıkış yakaladık derken Konya’dan az daha puansız dönüyorduk. Aslında alınan bir puanı da hak etmedik. Galibiyet Konya’nın hakkıydı. On kişi kalmalarına rağmen 70 dakika çift forvet oynayıp Beşiktaş defansını hata yapmaya zorladılar. Oyunu çirkinleştirmediler. Son dakikalarda defansa çekilmelerinin ana nedeni ise skoru korumaktan çok 10 kişi ile oynamanın verdiği yorgunluktu. Konyaspor’u ve Saffet Susiç’i tebrik ediyorum.
Maçın Hakemi Cem Deda, çok temiz bir maç yönetti. Gördüğü her şeyi korkmadan çaldı. Her üç penaltısında da haklıydı. Yalnız bir pozisyonda, Carew’in hava topuna çıkışında boynundan çekilmesini süzemedi. Pozisyon bence penaltıydı. Birçok hakem Carew’e yapılan faul ve penaltıları süzemiyor. Carew güçlü olduğundan, yapılan her hareket karşısında kendini yere bırakmıyor. Bu da hakemlerin rahat düdük çalmasını engelliyor.
BEŞİKTAŞ’IN ORTA SAHASI
Maç boyunca Beşiktaşlı futbolcularda bir isteksizlik ve yorgunluk izledim. Maç bitse de gitsek havasındaydılar. Golün erken gelmesi de takımı olumsuz etkiledi. Konya 10 kişi kalınca nasıl olsa bu maçı alırız havasına girdiler ve bir puanı son anda kazandılar. Beşiktaş’ın defansı çok önemli hatalar yaptı. Fenerbahçe maçında üstün performans gösteren Emre ve Mustafa Doğan iyi değillerdi. Konyaspor’dan Tayfun, Beşiktaş defansını her pozisyonda hallaç pamuğu gibi attı. Mustafa Doğan tecrübesinde bir oyuncu o pozisyonda topu elle oynamaz. Şayet arkadan itme varsa bırakırsın kendini yere. Zaten top dışarı gidiyor, ne diye topu elleyip penaltı yaptırırsın anlamadım?
Beşiktaş’ın orta sahadaki dizilişini de anlamadım. Sol kanat maç boyunca boştu. Çıkana kadar İbrahim Akın’ı bu bölgede hiç göremedim. Sol kanattan hücumları sol bek oynayan Juan fran yönlendirdi. Daha sonra oyuna giren Tümer Metin de bu alanı fazla kullanmadı. Tümer’in uzun zamandır kulübede oturmasına çok canım sıkılıyordu. Oyuna girdikten sonraki performansını görünce Del Bosque’nin neden yanında oturttuğunu daha iyi anladım. Bu maçta Okan’ın yokluğunun nelere mal olduğunu hep birlikte gördük. Bir oyuncu yedek kulübesinde ise her an oyuna girebilecek kapasitede demektir. Okan kulübede oturuyorsa neden oyuna girmez ve orta sahayı toparlamaz anlayabilmiş değilim. Şayet yorgun veya sakatsa neden kadroya alınır onu da anlayabilmiş değilim. Orta sahanın ortasında Ahmet Yıldırım ve Tayfun’un oyun kurmasını beklerseniz bu sonuca da itiraz etmemeniz gerekir.
MAÇ SONRASI OLAYLAR VE DEMEÇLER
Maç sonrası Konyasporlu taraftarların Beşiktaş taraftarlarına saldırması ise ülkemizin Avrupa Birliği’ne ne kadar hazır olduğunun bir göstergesiydi. Televizyonlarda gösterilen görüntüler bana Filistin’deki İntifada direnişini hatırlattı. Yüzleri kapalı gençler, düşman belledikleri bir grubu taşlıyor ve aralarına aldıkları bir Beşiktaşlıyı acımasızca dövüyor. Konya Emniyet Müdürü maç öncesinde Televizyon kameralarının karşısına geçip olay çıkmaması için her türlü önlemi aldığını gerine gerine anlatıyordu. Bu önlemlerin sadece stadyumu kapsadığını, sokakların güvenliğinin ise “spor anarşistleri”ne bırakıldığını maalesef hep birlikte izledik. Uygulamadıktan sonra istediğiniz kadar yasa çıkarın. Bu zihniyetle spordaki anarşiyi engellemek mümkün değil. Her türlü görüntü Konya Emniyet Müdürü’nün elinde mevcut. Bakalım ne tür yaptırımlarda bulunacak?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here